Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Elektronika-szukanie usterek

Jocha
-
-
Kontaktowanie:
Elektronika-szukanie usterek

Postautor: Jocha » 19 paź 2005, o 20:39

Witam,jestem początkującym elektronikiem i staram się nim być jak moge ale mam problem,jak szybko można znaleć usterke w układach elektronicznych?Czy do wyszukania tej usterki są potrzebne bobrej klasy multimetry?Proszę was o odpowiedż.Dziękuje.

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 19 paź 2005, o 20:43

:) Narzedzia sa potrzebne ale przedewszystkim potrzebna jest wiedza i zrozumienie jak dziala uklad bo wtedy wiadomo co i czym sprawdzac :wink:
:D

Awatar użytkownika
gawel
-
-

Re: Elektronika-szukanie usterek

Postautor: gawel » 19 paź 2005, o 23:08

Witam,jestem początkującym elektronikiem i staram się nim być jak moge ale mam problem,jak szybko można znaleć usterke w układach elektronicznych?Czy do wyszukania tej usterki są potrzebne bobrej klasy multimetry?Proszę was o odpowiedż.Dziękuje.
Tak jak napisał ACeK, potrzebna jest wiedza i rozumienie elektroniki jako takiej oraz rozumie jak działa układ (co robi, w jaki sposób itp). Jeżeli chodzi o multimetry, to na początek wystarczy przeciętny (nie musi być wypasiony). Z najbardziej przydatnych sprzętów diagnostycznych najlepszy jest oscyloskop.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”