Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięElektronika-szukanie usterek
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam,jestem początkującym elektronikiem i staram się nim być jak moge ale mam problem,jak szybko można znaleć usterke w układach elektronicznych?Czy do wyszukania tej usterki są potrzebne bobrej klasy multimetry?Proszę was o odpowiedż.Dziękuje.
Re: Elektronika-szukanie usterek
Tak jak napisał ACeK, potrzebna jest wiedza i rozumienie elektroniki jako takiej oraz rozumie jak działa układ (co robi, w jaki sposób itp). Jeżeli chodzi o multimetry, to na początek wystarczy przeciętny (nie musi być wypasiony). Z najbardziej przydatnych sprzętów diagnostycznych najlepszy jest oscyloskop.Witam,jestem początkującym elektronikiem i staram się nim być jak moge ale mam problem,jak szybko można znaleć usterke w układach elektronicznych?Czy do wyszukania tej usterki są potrzebne bobrej klasy multimetry?Proszę was o odpowiedż.Dziękuje.