Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Simteligent - podstęp Wielkiej Pomarańczy?

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:
Simteligent - podstęp Wielkiej Pomarańczy?

Postautor: radzio » 19 paź 2005, o 19:03

Właśnie wróciłem z przechadzki po centrum handlowym gdzie zostałem zaczepiony przez panienkę w koszulce z pomarańczowym kwadracikiem :wink: Grzecznie mnie zapytała czy posiadam telefon i czy niechciałbym skopiować kontaktów z karty SIM na wypadek utraty na drugą kartę. Oczywiście promocyjnie i gratisowo. Operacja trwa kilka minut wystarczy wyjąć starą SIM i wsadzić nową. Jako że akurat telefon miałem w domu pod ładowarką to dostałem czarną kopertę z kartą SIM w celu samodzielnego dokonania tej operacji. Problem polega na tym :
Oto Twoja karta simteligent, dzięki której dołączysz do naszej sieci
a niżej jeszcze większymi literami
Miło nam że będziesz korzystać z sieci O.
Miła panienka z promocji ani słowem nie wspominała o dołączaniu do jakiejkolwiek sieci tylko o skopiowaniu kontaktów. Więc o co tu chodzi? Pozatym niby jak mam skopiować kontakty przez włozenie tylko drugiej karty? Może mam każdy numer ręcznie wpisywać ponownie na nową kartę? Czy łapią nowych klientów już na tej zasadzie że "wciśniemy mu nieaktywną karte to może kiedyś przyjdzie i ją uaktywni"?
Do kompletu dołączona jest karteczka z adresem punktu gdzie można dokonać aktywacji oraz informacja, że mamy na to czas do grudnia 2006 roku.
Czy ktoś wie co oznacza ten mix.... przepraszam, ta pomarańcza?

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 19 paź 2005, o 19:23

Jak nie wiadomo o co chodzi, to oczywiście chodzi o pieniadze :).
A jak łapią klientow? Może pasuje tu to co ktoś kiedyś powiedział: "Ludzie nie są tak głupi na jakich wyglądają. Są głupsi" :(.

Awatar użytkownika
amok67
-
-

Postautor: amok67 » 22 paź 2005, o 22:14

i po co brałeś? teraz mają pretekst by ciebie odwiedzic.znam paru gości z o. tylko czekać jak przyjdą...

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 23 paź 2005, o 10:55

Radzio z tego co widzę to nie żaden pic na wodę czy fotomontaż ale bardzo fajna i pożyteczna rzecz z tą kartą ...
Bo patrz.... masz komórkę i w niej zapisane numery tel... (u mnie jest ich ok 250) i co dzieję się jak buchną ci tel?
A to co mówiła ta panienka to :
1. kopiujesz wszystkie numery (KOPIUJ WSZYSTKIE NR) z karty SIM do telefonu (musisz sprawdzić w tel jak to się robi)
2. wyjmujesz swoją kartę SIM
3. wkładasz nową kartę SIM czystą od panienki (podejrzewam że musi być ta sama sieć)
4. kopiujesz na nią wszystkie numery z TELEFONU na SIM z funkcją bez usuwania numerów z telefonu !!!
5. wyjmujesz nową kartę SIM (tzw GHOST'a :P )
6. wkładasz starą kartę i idziemy na piwo... :564:

A dopóki nie podpiszesz z nikim żadnej umowy nic Cię nie obciąża...

[ Dodano: 23-10-2005, 11:08 ]
U mnie w NOKII to jest :
MENU -> KONTAKTY -> KOPIUJ -> Z TEL DO PAMIĘCI KARTY SIM -> WSZYSTKIE -> POZOSTAW W TEL

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”