Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zwykłe słuchawki jako słuchawka telefonu?

Mr. Mountain
-
-
Zwykłe słuchawki jako słuchawka telefonu?

Postautor: Mr. Mountain » 13 paź 2005, o 16:06

Witam
wpadłem ostatnio na pomysł żeby wykorzystać zwykłe słuchawki z mikrofonem (2X mały jack) jako słuchawkę do telefonu stacjonarnego. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe? Kwestię rozłączania rozmowy można pominąć, chciałem zrobić tak, żeby i słuchawki i standardowa słuchawa były podłączone jednocześnie przez jakiś rozgałęźnik. Nigdzie nie widziałem takiej gotowej przejściówki, a przydało by mi się coś takiego. Z góry wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
Pantera33
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Pantera33 » 13 paź 2005, o 16:58

Panasonic robi coś takiego do swoich niektórych aparatów - headset się nazywa

http://www.panasonic.com.pl/oferta.php?prod=1613 - można także do bezprzewodowych :) - kosztuje 121zł

Mr. Mountain
-
-

Postautor: Mr. Mountain » 15 paź 2005, o 09:46

Dzięki Pantera33 ale puki co zmiany telefonu nie planuje :) zwłaszcza biorąc pod uwage cenę tych słuchawek... :]

Awatar użytkownika
piterino_16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piterino_16 » 18 mar 2006, o 14:21

moze i bylaby mozliwosc wykombinowania takiego czegos mam pomysl na to ale to trzeba byloby na gg omowic jesli Cie to interesuje to czekam mozesz pisac :)
pozdrawiam

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”