Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięObudowa do stroboskopu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam wszystkich chcialem sie poradzić w pewnej sprawie mianowicie złozylem stroboskop ten na lampie palnikowej IFK 120 poszukuje do niej jakiejs fajnej obudowy moze macie jakis pomysl jakies gotowe wzorce na necie ?? jesli jest to mozliwe to w miare najtaniej do 50 PLN
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
Re: Obudowa do stroboskopu
wykorzystać reflektory-szperacze od ciągnika rolniczego- dostęopne w sklepach do ciągników rolniczych koszt 26 zł .Witam wszystkich chcialem sie poradzić w pewnej sprawie mianowicie złozylem stroboskop ten na lampie palnikowej IFK 120 poszukuje do niej jakiejs fajnej obudowy moze macie jakis pomysl jakies gotowe wzorce na necie ?? jesli jest to mozliwe to w miare najtaniej do 50 PLN
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
re
idealnie pasuje tam palnik i jest miejsce na elektronikę- koszt taki jak pisałem cena z wczoraj...Szczerze niegłupi pomysł:)
Re: re
Ummm, sam chyba się pokuszę o takie coś, akurat mam dwa zamówienia na strobo i mialem to wszystko w obudowe od zasilacza PC wsadzić.idealnie pasuje tam palnik i jest miejsce na elektronikę- koszt taki jak pisałem cena z wczoraj...Szczerze niegłupi pomysł:)
Zgodze sie ze aliminium bez powlok (np. malowania) jest o wiele przyjemniejsze w "dotyku" ale ze latwiejsze w obrobce ?? raczej nie. Napewno stal jest elastyczniejsza jesli idzie o obrobke.Bo aluminium jest o niebo łatwiejsze w obróbce przy zachowaniu kilku patentów np.
maczanie wiertła przed wierceniem w denaturacie ( wtedy alum się tak nie klei do wiertła).
A reflektor... SWIETNY pomysl.. naprawde brawa za niego.