Witam...
Mam trochę a i ciągle przybywa mi teledysków w formacie .mpg
Ale problem w tym że nie są nagrane z jednakowym poziomie dźwięku, ponadto przydałoby się poprawić w niektórych korekcję dźwięków....
Można to zrobić co prawda np. VirtualDubMod'em tzn wyjąć audio z pliku i zapisać jako .wav potem jakimś programikiem skorygować dźwięki i poziom i znowu połączyć wszystko w jedno...
Tylko taka zabawa z 200-300 teledyskami ??
Znacie może jakiś ciekawy program który załatwiłby tę sprawę ...???
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięObróbka plików MPG
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
A jakim programem kompresujesz DV do MPEG-2? On nie chce łykać jako źródło MPEG-ów?
Niestety darmowych nie mam. Mógłbym Ci dać Pinnacle Express, ale skoro Studio7 nie chce, to on pewnie też nie zechce zassać MPEG-ów.
Jedyne dwa, którymi mi się to udaje, to Ulead MediaStudio Pro i MPEG Encoder MainConcepta, ale jak mówiłem, nie chcą pozostawić w spokoju wideo.
A zaglądałeś na www.divx.pl ?
Niestety darmowych nie mam. Mógłbym Ci dać Pinnacle Express, ale skoro Studio7 nie chce, to on pewnie też nie zechce zassać MPEG-ów.
Jedyne dwa, którymi mi się to udaje, to Ulead MediaStudio Pro i MPEG Encoder MainConcepta, ale jak mówiłem, nie chcą pozostawić w spokoju wideo.
A zaglądałeś na www.divx.pl ?
W przypadku filmów jako źródło .avi podaję do programu The FilmMachine i on robi mi wyjściowy materiał DVD, ale jak coś się skiepści w tym programie z plikiem wynikowym (bo i tak bywa) pomagam sobie TMPGEncDVD. Tylko że na jednej płycie mam jeden film i poziom audio jest stały.
A chciałbym na jednej płytce nagrać kilkadziesiąt teledysków i tu wychodzi problem różnicy poziomu dźwięków.
Ja nie mam problemu ze zrobieniem formatu DVD ani z .avi ani z .mpg tylko ta różnica poziomów.....
A chciałbym na jednej płytce nagrać kilkadziesiąt teledysków i tu wychodzi problem różnicy poziomu dźwięków.
Ja nie mam problemu ze zrobieniem formatu DVD ani z .avi ani z .mpg tylko ta różnica poziomów.....
Nie znam tych programów. Robiąc nimi DVD nie masz możliwości wzmocnienia dźwięku, np. przez nałożenie filtru na ścieżkę dźwiękową? (tak jest np. w UMSPro)... Tylko że na jednej płycie mam jeden film i poziom audio jest stały...
Czyli nie chodzi Ci o nietykanie wideo...? Każdy teledysk ma być, prawdopodobnie, sceną?... Ja nie mam problemu ze zrobieniem formatu DVD ani z .avi ani z .mpg tylko ta różnica poziomów.....
Dawno tych rzeczy nie robiłem, są pewnie jakieś nowe programy...
Obecnie robiłbym to jednak na piechotę, czyli JobListą pod np. VDubem wyciągnąłbym te 300 WAV-ów, potem kazał je po kolei znormalizować AudioCatalystowi. Mało tego, wraz z wyciąganiem WAV-ów, wszystkie wideo kazałbym VDubowi powiększać do rozdzielczości DV i MPEG-4 z maksymalnym bitrate. Dopiero to wszystko bym wstawił do projektu Pinnacle Express i zapuścił na noc. Mam Win98SE...
Ameryki raczej nie odkryłem...
Nie wiem, najwięcej chyba znajdziesz na forum www.divx.pl