Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPROBLEM Z HDD
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
witam wszystkich. mam bardzo , ale to bardzo dziwny problem z HDD 40 GB WD. jeszcze pare dni temu dzialal bez zarzutu. dopiero dzisiaj cos mu sie stalo. nie wiem co. byly utworzone 3 partycje, i dzisiaj zniknely dwie, zostala tylko ta partycja na ktorej byl system zainstalowany. probowalem usunac wszystkie partycje, ale to nic nie daje. wyskakuja tylko bledy ze nie ma HDD ( ale jest bo na partycje C mozna kopiowac pliki, tylko nie ma D i E) !!!!!!! co mam robic . czekam na jakies propozycje .
POZDRAWIAM !!!!!
temat postu poprawiono
PICIA
POZDRAWIAM !!!!!
temat postu poprawiono
PICIA
-
- -
WITAM !!!! I POZDRAWIAM WSZYSTKICH> WIELKIE DZIEKI ZA WSZYSTKIE WSKAZOWKI>> A W SZCZEGOLNOSCI DLA "AVATAR100" SKORZYSTALEM Z PIERWSZEJ ODPOWIEDZI I POMOGLO, CO PRAWDA SKANOWALO DYSK JAKIES 5 GODZIN ( ZNALAZLO 9 BAD SEKTOROW). POZNIEJ UTWORZYLEM OD NOWA PARTYCJE I DZIALA. DLATEGO JESZCZE RAZ WIELKIE DZIEKI
>
>
>
>
>
>
>
>
A MAM JESZCZE JEDEN DYSK 30 GB . DYSK NALEZY DO MOJEGO BRACIAKA CIOTECZNEGO. MYSLALEM ZE MOZE TEZ POMOZE HDD REGENERATOR. ALE ZDZIWILEM SIE TROCHE, GDYZ KAZDY SEKTOR TO BAD SEKTOR. W BIOSIE GO WYKRYWA . DLATEGO PYTAM, CO Z TAKIM DYSKIEM ZROBIC??? DA GO SIE JESZCZE URATOWAC??? CZY MOZE TO JUZ KOMPUTEROWY TRUP ??? POZDRAWIAM
>
>
>
>
>
>
>
>
A MAM JESZCZE JEDEN DYSK 30 GB . DYSK NALEZY DO MOJEGO BRACIAKA CIOTECZNEGO. MYSLALEM ZE MOZE TEZ POMOZE HDD REGENERATOR. ALE ZDZIWILEM SIE TROCHE, GDYZ KAZDY SEKTOR TO BAD SEKTOR. W BIOSIE GO WYKRYWA . DLATEGO PYTAM, CO Z TAKIM DYSKIEM ZROBIC??? DA GO SIE JESZCZE URATOWAC??? CZY MOZE TO JUZ KOMPUTEROWY TRUP ??? POZDRAWIAM
Trup to Ty bedziesz jak bedziesz tak wrzeszczal Zrob tak odpal fdisk i tam skasuj wyszystkie partycje i zrob nowa(e), reset kompa i format jak sie zformatuje zrob scandisk i wtedy Ci pokaze czy masz jakies bad sectory... CO Z TAKIM DYSKIEM ZROBIC??? DA GO SIE JESZCZE URATOWAC??? CZY MOZE TO JUZ KOMPUTEROWY [fade]TRUP ??? POZDRAWIAM[/fade]
Ps. Tak wrzeszczysz ze do tej pory mi w uszach trzeszczy
-
- -
witam. probowalem FDISKIEM i nic. gdy fdisk odpalam z plyty win ME to jest blad : "brak dostepu do dysku 1" zas gdy odpalam z plyty win 98 to jest "error fixed disk" . moge jeszcze dodac ze zdarza sie czasami ze dysku nie moze wykryc, ale to rzadkosc. probowal jeszcze raz HDD regeneratorem i to samo co wczesniej ( kazdy sektor to bad sektor).
-
- -
robilem startup z plyty win98 se. jednak to nic nie dalo. a HDD generatorem sprawdzilem tylko 10 MB pamieci dysku, rzednego bad sektora nie odzyskiwal. byly tylko same bad sektory. dysk widzi tylko jest "error fixed disk" w programie FDISK z plyty (bootable CD 98se)
[ Dodano: 26-07-2005, 10:52 ]
czy milczenie oznacza ze z tym dyskiem juz nic nie moge zrobic ?? czekam nadal na jakies preopozycje !! POZDRAWIAM
[ Dodano: 26-07-2005, 10:52 ]
czy milczenie oznacza ze z tym dyskiem juz nic nie moge zrobic ?? czekam nadal na jakies preopozycje !! POZDRAWIAM
To juz zalezy jak z tych dyskow kozystasz... i troche od tego jakie masz szczescie.dysk 40gb to juz staruszek pewnie ma wiecej niz 2 lata i swoje juz przeprawcowal .. ja juz sie nauczylem ze dysk po 2,5 latach uzytkowania nie jest pewnym nosnikiem danych i trzba na niego uwazac
Ja do tej pory uzywam 2 Caviarow 850MB, i zeby bylo ciekawiej to mam do nich tylko 1 sprawna elektronike (drugi dorwalem z uszkodzona). Jak chce ktorys podlaczyc to elektronike przekladam (partyzantka.. nie ). Pierwszy ma ok 8-10 lat, drugi... nie pamietam. Oba dorwalem jako uzywane (nie jestem pierwszym wlascicielem). Nie ma regoly lat...
Chyba dla The Enda, albo Czarutka...WIELKIE DZIEKI ZA WSZYSTKIE WSKAZOWKI>> A W SZCZEGOLNOSCI DLA "AVATAR100" SKORZYSTALEM Z PIERWSZEJ ODPOWIEDZI I POMOGLO, CO PRAWDA SKANOWALO DYSK JAKIES 5 GODZIN ( ZNALAZLO 9 BAD SEKTOROW).
A 5 godzin skanu to wcale nie tak dlugo... tak z 25 to juz by bylo duzo...
-
- -