Witam!
Na laboratorium mam zaprojektować taki układzik. Najpierw zasymulowałem układ w spice. Nastepnie wykonałem plytke drukowana, wlutowalem wszystkie elementy, ukladzik ladnie dziala. Tylko ze musze zrobic sprawozdanie z tego jak ten uklad dziala, czyli ze np. pierwszy/drugi LM555 moduluje amplitude. Stała czasowa ble ble ble. W zwiazku z tym moja prosba: moglby mi ktorys z Szanownych Forumowiczow wyłożyć na jakiej zasadzie ten układ działa? Do tego mam wykonac pomiar oscyloskopem. Wyjscie, czyli glosnik, juz zmierzylem, ale prowadzacy mowil zeby dokonac pomiaru na kondensatorach, a na pytanie 'ktorych?' odpowiedzial ze na tych na ktorych mi sie wydaje. A mi sie nic nie wydaje Takze kolejne pytanie: ktore kondensatory i ew. czy cos jeszcze pomierzyc zeby w sprawozdaniu przy zasadzie dzialania podeprzec sie odpowiednimi screenami z oscyloskopu. Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięukład na LM555 - jak to działa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 1 cze 2005, o 14:42 przez jarecky82, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie: