Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

ups w samochodzie ?

gebus
-
-
ups w samochodzie ?

Postautor: gebus » 31 maja 2005, o 21:33

witam mam taki pomysl aby zasilic kompa + monitor w samochodzie, i chcialbym wiedziec czy on sie sprawdzi. Kupilbym jakis tani ups, nawet bez baterii na 12 v i zamiast baterii wpial bym zasilanie z sieci samochodowej. Na wyjsciu powinno pojawic sie 220 v pradu zmiennego? zgadza sie prosze o komentarze. i rady jak by to sie sprawdzalo w praktyce, potrzeba ok 100w, czy nie odbije sie to niekorzystnie na ekektryce samochodu???

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 1 cze 2005, o 00:19

No powino pójść, trzeba by chłodzenie lepsze zrobić w UPS, bo nie są one przystosowane raczej do ciągłej i długiej pracy, pobór prądu będzie dość znaczny i niestety nie wiem jak w praktyce by się to sprawowało... :?
Może dwa akumulatory? :D

awatar100
-
-
Kontaktowanie:

Re: ups w samochodzie ?

Postautor: awatar100 » 1 cze 2005, o 16:35

witam mam taki pomysl aby zasilic kompa + monitor w samochodzie, i chcialbym wiedziec czy on sie sprawdzi. Kupilbym jakis tani ups, nawet bez baterii na 12 v i zamiast baterii wpial bym zasilanie z sieci samochodowej. Na wyjsciu powinno pojawic sie 220 v pradu zmiennego? zgadza sie prosze o komentarze. i rady jak by to sie sprawdzalo w praktyce, potrzeba ok 100w, czy nie odbije sie to niekorzystnie na ekektryce samochodu???
dla mnie to glupie :O poco stacjonarny komputer w samochodzie ????
jak do dvd xvid itd to kupic tani odtwarzacz np wiwa i wpiac sie w jego zasilanie on chyba ma 12v ... jak do grania czy do czego innego to tylko i wylacznie laptop ... jak juz zostalo zauwazone ups bedzie sie grzal , akumulator bez ladowania padnie szybko a jazda ze szklana banka po polskich drogach :) to .... heh poza tym jedna mala dziurka w drodze i pach dysku twardego nie ma

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”