Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPostscript z protela???
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Wiem ze temat byl juz poruszany ale jakos nie moge dojść do ładu ż tym wszystkim... robie "piekne" plytki positivem i juz nie jestem w stanie wyretuszowac tak cienkich scierzek na masce z laserówki. Przyszla pora na odanie masek na naswietlarke ale mam klopot z generacja pliku... mozna im oddac pdfa ale... urzywam pdffactory i on nie dosc ze daje pdfy w kiepskiej rozdzielczosci to jeszcze sciezki sa zakonczone kwadratowo a nie okrągło... moze ktos ma jakis dobry program do tago albo sklada maski dla naswietlarki??? dzieki za pomoc...
Sprubój darmowego PDFCreatora http://sector7g.wurzel6.de/pdfcreator/
lub zainstaluj sterownik drukarki z obsługą PS (np: Linotronic)
lub zainstaluj sterownik drukarki z obsługą PS (np: Linotronic)
Re: Postscript z protela???
Zamin będziesz naświetlać kliszę sprawdź, czy przejście przez PDF'a daje skalę 1:1. Ja kiedyś to robiłem przez Acrobat Distiler'a i skala nie jest idealnie 1:1. W wielu przypadkach nie będzie miało to znaczenia, ale jak są układy o rozstawie przykładowo 0.4 mm to ma znaczenie.Wiem ze temat byl juz poruszany ale jakos nie moge dojść do ładu ż tym wszystkim... robie "piekne" plytki positivem i juz nie jestem w stanie wyretuszowac tak cienkich scierzek na masce z laserówki. Przyszla pora na odanie masek na naswietlarke ale mam klopot z generacja pliku... mozna im oddac pdfa ale... urzywam pdffactory i on nie dosc ze daje pdfy w kiepskiej rozdzielczosci to jeszcze sciezki sa zakonczone kwadratowo a nie okrągło... moze ktos ma jakis dobry program do tago albo sklada maski dla naswietlarki??? dzieki za pomoc...
Re: Postscript z protela???
Witam!
Ja polecam program QPrinter.
Instaluje się jako drukarka, a PDFy zapisuje sie do pliku.
Drukuje w kolorze jak i mono i nie ma problemy z polskimi literami.
QPrinter jest programem całkowicie bezpłatnym. Możesz go pobrać ze strony www.qprint.com.pl/qprinter/setup.exe.
Pozdrawiam IDE.
Ja polecam program QPrinter.
Instaluje się jako drukarka, a PDFy zapisuje sie do pliku.
Drukuje w kolorze jak i mono i nie ma problemy z polskimi literami.
QPrinter jest programem całkowicie bezpłatnym. Możesz go pobrać ze strony www.qprint.com.pl/qprinter/setup.exe.
Pozdrawiam IDE.