Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRoztwór kalafoni
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam wszystkich
Mam pytanie - w jaki sposób zrobić roztwór kalafoni i spiritusu?? często sie spotyma z takimi opiniami aby po wytrawionej płytce pomalować ją właśnie takim specyfikiem, jednak nie bardzo wiem w jaki to sposób uczunić i w jakich proporcjach.
Mam pytanie - w jaki sposób zrobić roztwór kalafoni i spiritusu?? często sie spotyma z takimi opiniami aby po wytrawionej płytce pomalować ją właśnie takim specyfikiem, jednak nie bardzo wiem w jaki to sposób uczunić i w jakich proporcjach.
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
Witaj!
Ja zawsze biorę słoiczek wlewam denaturat i wsypuje kalafonie (mocno rozdrobnioną na bialy proszek), której bryłki najpierw wkładam pomiędzy dwie kartki i uderzam gumowym mlotkiem;) Kalafonie wsypujesz aż do uzyskania roztworu nasyconego (aż przestanie sie rozpuszczać) caly czas ostro mieszając;)
pozdrawiam
Dawid
Ja zawsze biorę słoiczek wlewam denaturat i wsypuje kalafonie (mocno rozdrobnioną na bialy proszek), której bryłki najpierw wkładam pomiędzy dwie kartki i uderzam gumowym mlotkiem;) Kalafonie wsypujesz aż do uzyskania roztworu nasyconego (aż przestanie sie rozpuszczać) caly czas ostro mieszając;)
pozdrawiam
Dawid
-
- -
- Kontaktowanie:
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie:
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie:
Dawiniej kiedy trudniej było kupić kalafonię, robiliśmy ją sami, topiąc na małym ogniu zbieraną w lesie żywicę sosnową. I tak przygotowaną "kalafonię" rozpuszczaliśmy w denaturacie. Wystarczyło tylko jeden raz pokryć powierzchnię płytki drukowanej a otrzymywało sie piękną błyszczącą powierzchnię.
Wesołych Świąt i mokrego dyngusa.
Wesołych Świąt i mokrego dyngusa.
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie: