Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

co jest grane z programem ic-prog ?????????????

marcin_44
-
-
co jest grane z programem ic-prog ?????????????

Postautor: marcin_44 » 4 mar 2005, o 14:36

mam problem z programem ic-prog do programowania mikrokontrolerów. podczas weryfikacji wyskakuje komunikat o blędzie treści :

verify failed at adress 0000h!

jeśli ktos ma podobny problem i wie jak go rozwiązać to proszę o pomoc. nowsze wersje programu nie pomagaja. obecna wersja to 1.05d czyli najnowsza dostepna na stronie ic-prog.com , mój system operacyjny to winxp. nie wiem co jest grane, kiedyś program działał normalnie.

Awatar użytkownika
Sova
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Sova » 4 mar 2005, o 20:55

A czy możesz opublikować schemat tego programatora? Wiem, że są dwa podobne, jeden taki prosty bardzo, przez mojego kolegę zaprojektowany, a drugi już taki rozbudowany. Dołącz także URL do programów.

LucASWw
-
-

Postautor: LucASWw » 4 mar 2005, o 21:18

A uaktywniłeś w IC-Prog, aby korzystał ze sterownika portu dla 2k/XP?

marcin_44
-
-

Postautor: marcin_44 » 6 mar 2005, o 22:16

czesc!

mam sterownik pod xp-ka, jako programatora używam prostego jdm, programuje procesory pic 16f84. wiem ze ktoś miał podobny problem na stronie utora programu icprog. www.ic-prog.com nie wiem co jest grane widocznie to jest jakiś bląd programu.

przepraszam że tak póżno odpowiedziałem ale nie mam stałego dostępu do netu.

dzięki za odpowiedz.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”