Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Moze komus sie przyda jak zdjac simlock z telefonow Dtc4

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Moze komus sie przyda jak zdjac simlock z telefonow Dtc4

Postautor: ACeK » 19 lut 2005, o 10:53

:) Kolega prosil mnie o pomoc ze zdjeciem simlock'a na jego Nokia 6310i (Dtc4) i po przegladaniu net znalazlem taka o to strone http://unlock.nokiafree.org/ i do rozkodowanie nie potrzeba zadnego sprzetu tylko nr seryjny telefonu i operator sieci te dane sie wpisuje do programu na tej stronie i wynik do telefonu i simlock zdjety for free za pierwsza proba :wink:
:D

Wojciech
-
-

ale nie na wszystkie bo np na nokie 3100 nie działa

Postautor: Wojciech » 19 lut 2005, o 11:10

chyba na starsze tylko telefony:(

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 19 lut 2005, o 11:29

:) ja tylko uzylem raz z 6310i i nie bylo problemu z tym ze mialem na poczatku klopot czy trzeba wpisywac "#pw+". I teraz wiem ze trzeba aby miec "p" trzeba nacisnac trzy razy "*" dla "w" cztery razy "*" dla "+" dwa razy "*" pamietaj ze masz [glow=yellow]tylko 5 prob[/glow] i zeby sie nie pomylic. Wazne zeby wyjac simkarte z telefonu. Z generatora mozna wybrac rozny GEN ja uzylem ten co jest po zaladowaniu strony. By miec IMEI bez otwierania telefonu wystarczy wpisac *#06# i na telefonie pojawi sie numer ktory sie wpisuje do generatora :wink:
:D

Ps. Tak wyglada przykladowy caly kod: #pw+882171027355717+1# i jak jest ok to pojawia sie komunikat SIM restriction off (lub podobnie)

BTW jesli chcesz sprawdzic jaka masz ver soft to nacisnij *#0000#

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”