W tym semestrze będę miał zajęcia laboratoryjne z wykorzystaniem MSP430. Chcę zbudować sobie sam moduł uruchomieniowy dla tego mikrokontrolera. Wcześniej robiłem takie konstrukcje dla '51. Proszę o porady - na co mam zwrócić uwagę projektując zestaw, jakich błędów nie popełniać. Chodzi mi wyłącznie o spojrzenie na to od strony tego mikrokontrolera - nie wiem o nim jeszcze dużo, a zajęcia już za tydzień. Wykorzystywać będę którąś kość o 28 nogach. Na płytce planuję mieć kilka klawiszy (4), diody LED, stabilizator 3,3V i potencjometr (do wykorzystania z przetwornikiem). Nie wiem, czy dać pole LCD. Nie wiem, jak rozwiązać ubwód resetu - procesor bowiem można resetować na kilka sposobów, o ile dobrze zrozumiałem. Przeglądałem schematy w necie - ale to jak na razie za mało.
Co o tym sądzicie?
Z góry dziękuję za pomoc.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModuł uruchomieniowy do MSP430
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy