Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDrukowanie z PROTELA
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mój problem może wydawać się irytujący. Za każdym razem jak chce wydrukować ściezki płytki (schemat ściagnięty z EDW) to on drukuje mi wszystko, razem z konturami elementów. Gdzie to ustawić, żeby drukował tylko te scieżki?? Z góry dziekuję za pomoc.
Zupełnie nie tak.Masz otwarty plik pcb.Robisz print/preview.Później Tools/Create Final.I po prawej stronie wybierasz które warstwy mają być na wydruku.Prawym przyciskiem myszy możesz dodawać albo kasować dowolne warstwy płytki żeby były lub nie na wydruku.Po to są Insert Print Layer i Delete.Żeby były otwory na wydruku prawym przyciskiem wybierasz properties printoutu i zaznaczasz Show Holes.Żeby mioeć dobrą płytkę jednostronną na wydruku w printoucie umieszczasz warstwy bottom layer ,multilayer i keepoutlayer.Resztę usuwasz (tą z opisami i obrysami też).
Pi-Vo:
a czy moglbys opisac jak to zrobic w protelu2004, bo jak mniemam pisales jak to zrobic we wczesniejszej wersji - protel99.
ja wogole nie znalazlem czegos takiego jak Create Final w menu Tools.
a po wcisnieciu print preview wogole nie mam zadnych opcji wyboru
ten program jest strasznie ogromny i nie wiem jak sobie z tym poradzic
a czy moglbys opisac jak to zrobic w protelu2004, bo jak mniemam pisales jak to zrobic we wczesniejszej wersji - protel99.
ja wogole nie znalazlem czegos takiego jak Create Final w menu Tools.
a po wcisnieciu print preview wogole nie mam zadnych opcji wyboru
ten program jest strasznie ogromny i nie wiem jak sobie z tym poradzic