Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGDZIE MOZNA ZNALEZ SCHEMAT..???
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
CZESC WAM MAM PYTANIE DO WAS JESETM TU MOZE 3 RAZ MAM PYTANIE GDZIE MOZNA ZNALEZC MATERIALY JAKIES NA TEMAT BLOKOWANIE NUMEROW TELEFONICZNYCH
W NECIE ZNALAZLEM SCHEMATY.
POTRZEBUJE SCHEMAT DYSKRYMINATORA NUMEROW TELEFONICZNYCH.POZDRAWIAM BEDE TERAZ WASZYM CZESTYM GOSCIE TEGO PORTALU.
POZDRAWIAM
W NECIE ZNALAZLEM SCHEMATY.
POTRZEBUJE SCHEMAT DYSKRYMINATORA NUMEROW TELEFONICZNYCH.POZDRAWIAM BEDE TERAZ WASZYM CZESTYM GOSCIE TEGO PORTALU.
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, o 09:18 przez VALDI1983, łącznie zmieniany 1 raz.
wlasnie jest modyl o nie wdziecznej nazwie DT2-P wlasnie firma JABEL S_C_ TELEKOMUNIKACJA. tylko nie wiem skad wziasc ten schemat blokowy znalazlem na stornce
elektorniki praktyczne
modul anty zlodziejski ale to jescze wlasnie nie to ...........
pozdrawiam jakby ktos cos znalaz o dyskryminatorze prosze o kontakt
mail: valdi1983@op.pl
dzieki
elektorniki praktyczne
modul anty zlodziejski ale to jescze wlasnie nie to ...........
pozdrawiam jakby ktos cos znalaz o dyskryminatorze prosze o kontakt
mail: valdi1983@op.pl
dzieki
dyskryminator
ja uwazam ze obejscie takiego urzadzenia to bajka-podobna sprawa ma sie do antypiratów
moze wiesz i tak mzoe byc jak myslisz ale ja mam zrobic projekt.
jestem studentem PWR wiec wiesz wymagaja od nas nie wime czego ale musze go zaliczyc i nie ma przepros jednym slowem dlatego zwram cie do was o pomoc bo TPSA w tym temacie jest bezradna no niestety polska nasz jest okrutna dla studentow jeszzcze raz podnosze apale o pomoc
POMOZECIE:)
hehe moj temat projektu: Blokowanie numerów telefonów.
chodzi mi o zablokowanie nap numerów w telefnie zybuie mogl wybierac numeró np.0-700
czekam na odpowiedzi.
mail mail : valdi1983@op.pl
jestem studentem PWR wiec wiesz wymagaja od nas nie wime czego ale musze go zaliczyc i nie ma przepros jednym slowem dlatego zwram cie do was o pomoc bo TPSA w tym temacie jest bezradna no niestety polska nasz jest okrutna dla studentow jeszzcze raz podnosze apale o pomoc
POMOZECIE:)
hehe moj temat projektu: Blokowanie numerów telefonów.
chodzi mi o zablokowanie nap numerów w telefnie zybuie mogl wybierac numeró np.0-700
czekam na odpowiedzi.
mail mail : valdi1983@op.pl
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie:
Wykonanie takiego dyskrymiantora to żadna filozofia dla elektronika potrafiącego pisac programy na mikrokontrolery w jakimkolwiek jezyku programie. Do zbudowania układu mozna wykorzystac dekoder dtmf i mikrokontroler np AVR lub ST z odpowiednim oprogramowaniem. Kiedys w EP (chyba 1998) był publikowany bardzo ładny projekt autorstwa T.Gumny.
dzieki za informacje bardzo mi pomogły mam pytanie. a czy zablokowac mozna by bylo bez uzycia mikrokontrolera.rozchodzi mi sie o to gdzyz mozna to zrobic tylko na bramkach i liczniki.aby odpowiedni uklad zliczal np. jedynka na telefonie spowoduje ,że licznik nr 1 bedzie tylko ten zliczal.a np.cyfre 7 bedzie zliczal licznik nr 7.o po sumowaniany do jakiegos komparatora jesli nie bedzie zablokowana liczba spowoduje iz dana liczba jest zablokowana przez nas lub nie!
prosze o wypowiedz na moj pomysł czy dobrze mysle ale sa moze jakies gotowe uklady licznikowe.....????
dzieki z gory!!!!!!!
prosze o wypowiedz na moj pomysł czy dobrze mysle ale sa moze jakies gotowe uklady licznikowe.....????
dzieki z gory!!!!!!!
re
niewiem ale budowa czegos takiego raczej mija sie z celem zliczanie impulsu-PULSE...mozna ale co dalej układ liczący-dekodujacy???,dekodowanie w tonach???? i potem odpowiednio dalej sterowane
nie oplacalne-takie urządzenie latwo mozna unieszkodliwić
juz lepiej zbudować uklad blokujacy -wykrywajacy pulse lub tone zwierajacy linie na ok 5 sek i po sprawie
nie oplacalne-takie urządzenie latwo mozna unieszkodliwić
juz lepiej zbudować uklad blokujacy -wykrywajacy pulse lub tone zwierajacy linie na ok 5 sek i po sprawie
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie:
re
to jest przykład ukladu odbiornika dtmf,jesli pojawi sie odpowiedni ton uklad generuje na wyjsciu odpowiedni stan-pdf dostępny w necie na wyjsciu dobudowac układ który by odpowiednio pamietał stan np 0010 i dekodował np 1 logiczne oczywiscie musi byc to uklad który cały czas z chwila odebrania kodu ma 1 na wyjsciu,np bedzie to pierwsza cyfra 0 ,potem podobny 2 uklad odczyta 7 dtmf i poda ponownie 1 logiczna na sumatorze tych 2 sygnałów wykonac uklad czasowy który nap bedzie zwierał linię -brak mozliwosci wykręcenia 2 poczatkowych cyfr z aparatu telef np 0700...
gorsza sprawa jak aparat sie przestawi w tryb pulse
gorsza sprawa jak aparat sie przestawi w tryb pulse
- Załączniki
-
- dekoder_dtmf.gif (5.18KiB)Przejrzano 5725 razy