) No i właśnie... Może znacie jakieś strony internetowe, dzięki którym mógłbym dowiedzieć się czegoś o elementach (co do czego służy, jak to wykorzystać itp.), jak zaprojektować, jakich symboli się używa no ogólnie rzecz biorąc to chodzi mi o słownik pojęć + jakieś ciekawe i proste projekty do samodzielnego montażu
 ) No i właśnie... Może znacie jakieś strony internetowe, dzięki którym mógłbym dowiedzieć się czegoś o elementach (co do czego służy, jak to wykorzystać itp.), jak zaprojektować, jakich symboli się używa no ogólnie rzecz biorąc to chodzi mi o słownik pojęć + jakieś ciekawe i proste projekty do samodzielnego montażu  A może proponujecie zacząć od czegoś innego? Wszystkie porady mile widziane
 A może proponujecie zacząć od czegoś innego? Wszystkie porady mile widziane 
PS jeżeli jest to forum tylko dla "zaawansowanych" elektronikow to proszę o wskazanie mi innego dużego forum z informacjami na ten temat...

wyjaśnieniem sposobu ich dzaiłania. Pozostałe projekty również mają dość dokładne opisy działania, więc z grubsza na pewno pojmiesz zasadę dzaiłania każdego z nich. Elektronika praktyczna to też bardzo dobre źródło, ale projekty są już za zwyczaj znacznie bardziej skomplikowane. A tak na sam początek, to proponuję zmontowanie kilku prostych gotowych układów (na przykład z oferty AVT). To nie rozwila wiedzy elektronicznej, ale pomaga oswoić się z lutownicą i sposobem montowania tego wszystkiego.
 wyjaśnieniem sposobu ich dzaiłania. Pozostałe projekty również mają dość dokładne opisy działania, więc z grubsza na pewno pojmiesz zasadę dzaiłania każdego z nich. Elektronika praktyczna to też bardzo dobre źródło, ale projekty są już za zwyczaj znacznie bardziej skomplikowane. A tak na sam początek, to proponuję zmontowanie kilku prostych gotowych układów (na przykład z oferty AVT). To nie rozwila wiedzy elektronicznej, ale pomaga oswoić się z lutownicą i sposobem montowania tego wszystkiego.