Poszukuje działającego Realizera II, lub SN do niego!
Dzięki za pomoc, pozdrawiam!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPomocy! ST-Realizer
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Krzysztof Gorski
- -
- Kontaktowanie:
ST-Realizer
Aż dziw że w całym kraju nikt nie posiada Realizer II!
Wersja 2.10 nie posiada symulacji PIN LEVEL, a o to właśnie mi chodzi.
Mam jeszcze takie pytanie: czym się różni wersja 2.10 od Bronze 4.10, Silver i Gold.
Może te wersje są dostępne!
Pozdrawiam, Tomek.
Wersja 2.10 nie posiada symulacji PIN LEVEL, a o to właśnie mi chodzi.
Mam jeszcze takie pytanie: czym się różni wersja 2.10 od Bronze 4.10, Silver i Gold.
Może te wersje są dostępne!
Pozdrawiam, Tomek.
Niedawno pisałem,że mam dostęp do STR2 w wersji specjalnej,powtarzam dostęp a nie właścicielem.Różnice pomiędzy poszczególnymi wersjami są duże.Ściągnij sobie pacza do realizera gold w miejccu na klucz wpisz cokolwiek.Program rozpakuje się ale go nie uruchomisz.Będziesz mógł przejrzeć biblioteki.Od razu zauważysz różnice.Timer w wersjach bronze ma swoje ograniczenia-minimalny czas jaki jest mi znany to 1,5ms do10ms a powinien być rzędu kilkudziesięciu us.Wprowadzone są ograniczenia co do wielkości pamięci.W bibliotece gdzie jest spi lub I2c nie jest dostępny tryb slave.Można dobudować nową bibliotekę a w niej umieścić element pracujący w trybie slove.Należy zmienić jeden bit w makrze spi lub I2c.Bramki and,or powyżej dwóch wejść mogą pracować tylko jako typ bit.Najbardziej jednak dokuczliwe jest to,że nie można ustawić bardzo krótkiego czasu(patrz timer).Wszystko jest jeszcze dobrze w pliku asm.Później realizer pobiera informaje z plików bibliotecznych dll.Jak ktoś potrafi napisać plik dll dla danego mikrokontrolera to proszę bardzo,chętnie wypróbuję podczas tworzenia aplikacji(st6230dll)
szymon w
szymon w