Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZasilacz 24V regulowany
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam !!
Chciałbym zapytać się czy ma ktoś może schemat zasilacza 24V regulowanego, stabilizowanego, i z zabezpieczeniem przeciw zwarciowym
o wmiare dużej wydolności prądowej ( około 4-5 A ) tak żeby można było regulować napięciem od 0 do 24 V
POZDRAWIAM
Chciałbym zapytać się czy ma ktoś może schemat zasilacza 24V regulowanego, stabilizowanego, i z zabezpieczeniem przeciw zwarciowym
o wmiare dużej wydolności prądowej ( około 4-5 A ) tak żeby można było regulować napięciem od 0 do 24 V
POZDRAWIAM
-
- -
-
- -
-
- -
Kolego! próbowałem dołączyć schemat razem z płytką, ale coś mi to nie wychodzi, jeżeli potrafisz dokładnie wytłumaczyć jak to zrobić, będę wdzięczny, w każdym bądź razie jest to kit J-101 prąd tam jest regulowany od 0 do 2A, ale to jest tylko dobór rezystora R14 i zwiększenia tranzystora T2, można zamiast BDY23 dać dwie sztuki 2N3055.
Załączniki tutaj zabardzo nie chcą działać niewiem dlaczego ale jak możesz to sprubój mi wysłać na poczte yorgus@neostrada.pl
Będe bardzo wdzięczny
DZIĘKI I POZDRAWIAM
Będe bardzo wdzięczny
DZIĘKI I POZDRAWIAM
723 w specyficznej aplikacji może iść od zera niestety nie mam skanera i nie mogę tego wysłać, ale jest tego pełno w literaturze. pozatym wcale nie upieram się przy 723, każdy sprawdzony zasilacz jest dobry. Też chętnie obejrzę ten na lm324 jeżeli to nie sprawi kłopotu. kux@poczta.onet.pl
pozdrawiam
Waldek
pozdrawiam
Waldek
-
- -