Trochę ciebie nie rozumiem.
Starasz się zaoszczędzić na na przetwornicach, tylko w jakim celu ? Ja rozumiem biznes, ale nie aż do takiego stopnia. Co to są za przetwornice, bo osobiście jakie bym nie kupował, to mają odseparowaną masę..
Czy to są przetwornice do zasilania np. LED ?

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak podłaczyć miliwoltomierz ze wspolną masą do układu -+5v
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Jak podłaczyć miliwoltomierz ze wspolną masą do układu -
To prawdopodobnie stabilizatory PWM, mogą chodzić w trybie stepdown i stepup, w zależności od wykonania. Różnica w cenie to około 25 zł na tle całego układu, więc jeden uszkodzony miernik albo przetwornica i już będziesz miał swoje izolowane przetwornice "w cenie"
To są chińskie przetwornice z allegro cena 5 zł
http://allegro.pl/przetwornica-step-up- ... 42568.html
Nie będę już kombinował zamówiłem izolowaną jedną.. przez nią sobie podłącze miernik..
http://allegro.pl/przetwornica-step-up- ... 42568.html
Nie będę już kombinował zamówiłem izolowaną jedną.. przez nią sobie podłącze miernik..
Podłącz miernik do tej przetwornicy która posiada największą moc. Czyli usytuuj ją w roli źródła +5V.
Nie bardzo rozumiem 
Po prostu podłącze miernik do tej izolowanej i problemy znikną.

Ten miernik pobiera trochę prądu, a ta przetwornica "nie izolowana" ma sporą wydajność.Nie bardzo rozumiem
Nie wiem o jakich parametrach zamówiłeś przetwornicę izolowaną, aczkolwiek w roli źródła -5V powinna wystarczyć do zasilenia wzmacniaczy operacyjnych + niewielka elektronika.
No niestety te przetwornice nie występują w zakresach napięć wejściowych takich aby było to możliwe przy 2 bateriach AA.
Ale występują w formie separatorów galwanicznych z 5V na 5V Przetwornicą nie izolowaną możesz zasilić miernik oraz drugą przetwornicę izolowaną tworzącą z tą nie izolowaną źródło napięcia symetrycznego.