Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak zacząć?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Tommy Vercetti
- -
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Dobra dzięki chodziło mi o takie diody http://allegro.pl/item127599285_diody_l ... fekt_.html.
I jeszcze jedno mógłbyś mi na schemacie przedstawić jak wykonać te oświetlenie?.
I jeszcze jedno mógłbyś mi na schemacie przedstawić jak wykonać te oświetlenie?.
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
1) Diod możesz dać ile chcesz - tylko łącz z wyżej wymienioną zasadąDzięki. No to do zrealizowania projektu potrzeba
3 Diody LED
pudłko na baterie
jakiś przewód
obódwa na to wszystko
włącznik i wyłącznik
coś pominołem?
2) koszyczek na baterie R14
3)nie musi być gruby
5)Może być jeszcze odłącznik, rozłącznik... Wyłącznik klawiszowy bądź dźwigniowy albo suwakowy
dzięki jak zrobie te oświetlenie dam znać,a i jeszcze myślałem o takimy włączniku http://allegro.pl/item127182248_wlaczni ... x30mm.html
A poco Ci taki podswietlany ??
Pozatym na tym swiecacym bedziesz mial jakis spadek napiecia (o ile wogole zaswieci przy 3 V), co moze spowodowac ze nawet nie zaswieca Ci te diodki.
I uzupelnienie ryzunku Futrzaczka. Jesli zastosujesz wyzsze napiecie (wiecej baterii), to powinienes zastosowac jeszcze szeregowo rezystory (do kazdej diody), albo tylko jeden "zbiorczo" w szeregu z wylacznikiem... jaki rezystorek i kiedy musisz zastosowac, to juz zalezy od diody, a wlasciwie jej koloru.
Pozatym na tym swiecacym bedziesz mial jakis spadek napiecia (o ile wogole zaswieci przy 3 V), co moze spowodowac ze nawet nie zaswieca Ci te diodki.
I uzupelnienie ryzunku Futrzaczka. Jesli zastosujesz wyzsze napiecie (wiecej baterii), to powinienes zastosowac jeszcze szeregowo rezystory (do kazdej diody), albo tylko jeden "zbiorczo" w szeregu z wylacznikiem... jaki rezystorek i kiedy musisz zastosowac, to juz zalezy od diody, a wlasciwie jej koloru.