Witam wszystkich serdecznie. Jest to mój pierwszy post/temat tak więc prosił bym o wyrozumiałość.
Jako że jeżdżę dużo na rowerze chciałbym mieć/stworzyć cos takiego jak gps który liczył by przejechane kilometry.
Popytałem na paru stronach nazywa się to urządzenie "Gps Logger". Tak więc sprawdziłem na allegro. i jest. Media-tech. Dużo czytałem o tym gps loggerze tak więc skontaktowałem się z firmą czy można do tego urządzenia dokupić baterię gdyż dużo przebywam czasu na rowerze. Dostałem informację że niestety ale nie można. Tak więc ta propozycja odpada.
I teraz do was pytanie czy istnieje możliwość zrobienia czegoś takiego tylko właśnie aby rejestrowało trasę prze zemnie przejechaną? Nie musi być to wyświetlacz lcd tylko dioda np zielona-działa rejestruje itp.
A i od razu pragnę zaznaczyć że jestem początkujący i zrobi to za mnie mój znajomy.
Aha i jeszcze jedno prosił bym aby nie pisać: "Idz kupić sobie garmina" bo jak bym miał kase to bym sobie kupił.
Czy da rady zrobić coś takiego poniżej 200zł?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
Marcin
Ps. Prosze Osobę sprawdzającą jeżeli jest to zły dział to aby przesunąć temat do innego a nie usuwać.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGps który liczył by przejechane km
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Gps który liczył by przejechane km
Oczywiście że można to wykonać samemu, wykonanie poniżej 200zł myślę że jest jak najbardziej realne. Robiłem takie urządzenia ale tych akurat nie mogę upublicznić.
Ale ale... Był nawet taki projekt w EP... lipiec 2010. Jest też kit AVT5244 - tylko podchodź do tego z głową i wszystko sprawdzaj. Poza tym 3 lata... to epoka w podzespołach tam użytych.
Ale ale... Był nawet taki projekt w EP... lipiec 2010. Jest też kit AVT5244 - tylko podchodź do tego z głową i wszystko sprawdzaj. Poza tym 3 lata... to epoka w podzespołach tam użytych.
Re: Gps który liczył by przejechane km
tak tylko chęci i wiedzy