Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięATMLU 92604B 1 8G1316E - Co to za układ ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam, jakiś czas temu poprosiłem w elektroniku o pamięć EEPROM 24C04, sprzedawca podał bez mówienia, jako, że kupiłem ją przy okazji a nie była mi wtedy potrzebna odłożyłem ją od szufladki . Dzisiaj wyciągowym ją i popatrzyłem na oznaczenie i ukazał się moim oczom układ w obudowie dip8(tak samo jak 24c04) ATMLU 92604B 1 8G1316E pod spodem układu znajduje się wybite kółeczko z napisem THAILAND To jest jakiś zamiennik czy coś ? Nie mogę znaleźć nic o tym układzie na google .Z góry dziękuje . Pozdrawiam .
Re: ATMLU 92604B 1 8G1316E - Co to za układ ?
Już sobie poradziłem, jakby ktoś chciał wiedzieć to to nie jest żaden zamiennik tylko normalny 24c04 . Jaki to eeprom można odczytać z pogrubionego fragmentu : ATMLU 92604B 1 8G1316E jeśli by było zamiast 04B np. 02B to był by to eeprom AT24C02 . Temat do zamknięcia . Pozdrawiam .