Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Systemy łączności bezprzewodowej stosowane w elektroenergety

elektronikopo
-
-
Systemy łączności bezprzewodowej stosowane w elektroenergety

Postautor: elektronikopo » 12 paź 2011, o 16:16

Mam zrobić referat na temat "Systemy łączności bezprzewodowej stosowane w elektroenergetyce". Moim zdaniem do systemów łączności bezprzewodowej stosowanych w elektroenergetyce zalicza sie będą systemy łączności radiowej, systemy łączność telefonicznej bezprzewodowej , system EDACS, system Wi-Fi, sieci HAN. Dobrze myśle ?

elektronikopo
-
-

Re: Systemy łączności bezprzewodowej stosowane w elektroener

Postautor: elektronikopo » 17 paź 2011, o 17:54

Jaki system łaczności bezprzewodowej waszym zdaniem jest stosowany w elektroenegetyce?

Moim zdaniem sa to sieci smard grid http://www.pnl.gov/nationalsecurity/tec ... reless.pdf

Byłem dzisiaj u wykładowcy z energoelektroniki i powiedział , że nie spotkał się z stosowaniem łaczności bezprzewodowej w elektroenergetyce. Ale wspomniał o tych sieciach ale stosowanych w automatyce. Ja znalazłem w sieci że mają one zastosowanie w elektroenergetyce. Prosze o wasze zdane na ten temat

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”