Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Czy warto kupować imadło modelarskie z przegubem DEDRA ?

Awatar użytkownika
Darlington
-
-
Czy warto kupować imadło modelarskie z przegubem DEDRA ?

Postautor: Darlington » 10 wrz 2010, o 22:56

Witam, przymierzam się do zakupu tego imadła
http://www.specmajster.pl/product-pol-2 ... A107-.html

Czy ktoś je ma? Proszę o opinie i doradzenie, szukam taniego imadła dla elektronika.
W Castoramie jest poniżej 50zł więc pomyślałem, że warto a imadła nie mam.

Awatar użytkownika
MatyAS
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: MatyAS » 12 wrz 2010, o 10:58

A zastanów się do czego jest Ci potrzebne? Do trzymania płytki, czy jakiegoś elementu - owszem, może być. Ale młotkiem nie postukasz... ;)
Jeśli masz zamiar czasem zrobić coś bardziej "mechanicznego" - nie polecam.
Tak na dobrą sprawę przegub kulowy przydaje się niezwykle rzadko. Bardziej bym był zadowolony z imadła o normalnych szczękach i możliwości przekręcenia po przykręceniu do stołu. Cena zapewne nawet niższa, jeśli się poszuka. Uważaj tylko na materiał z jakiego jest wykonane. Widziałem wyrób imadłopodobny odlany z jakiegoś stopu z Al...
Najlepiej jeśli ma również "na pokładzie" coś w rodzaju kowadła - bardzo się przydaje przy drobnych pracach mechanicznych; a jak wiadomo elektronika (jaka by nie była) potrzebuje również jakichś mechanicznych elementów, czasem trzeba zagiąć kawałek blachy, czasem uciąć śrubkę, a czasem wyprostować to co krzywe młotkiem... :)
Imadełko z linku - bardziej już widziałbym jako drugie imadło, do specjalnych zastosowań.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ECC88
-
-

Postautor: ECC88 » 12 wrz 2010, o 15:44

To jest konkretne solidne imadełko.
http://allegro.pl/solidne-imadlo-i1226918644.html
Obrazek
Młotkiem przywalić bez obaw możesz, obrócić także.
Sądzę że bardziej przydatne niż to które ty sobie wyszukałeś.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”