Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak rozkodować protokoły transmisji monitoringowych?

1qwerty123
-
-
Jak rozkodować protokoły transmisji monitoringowych?

Postautor: 1qwerty123 » 3 lip 2008, o 14:05

Witam

Jestem "nowy w biznesie" monitoringu i chciałbym się spytać o parę kwestii związanych z protokołami transmisji, takimi jak: Lars, Lars1, Milcol-D, Visonic-32 itd.

Przymierzam się do opracowania własnych nadajników i, niestety, nie mogę znaleźć w internecie żadnych ciekawych informacji co do ich rozkodowania. Wiem, że kilka firm w Polsce oferuje sprzedaż nadajników, które są w stanie nadawać w formatach transmisji takich jak KP Lars.

Dlatego też jako mniej doświadczony kolega pytam bardziej doświadczonych kolegów - gdzie szukać informacji co do rozkodowania tych transmisji typu protokół-ramka? Czy może jedynym wyjściem jest rozkodowanie ich na własną rękę? Dużo firm produkujących nadajniki oferuje nadawanie w tych formatach, więc wnioskuję, że albo jest to wykonalne dla programisty [może z jakąś specjalną książką patentową?], albo można od kogoś kupić gotowca. Jeżeli kupić, to od kogo i za ile?

Oczekuję na rzeczową pomoc :611:

Czajnik
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Czajnik » 9 lip 2008, o 07:44

Jak sam napisałeś są to protokoły dotyczące monitoringu... tak więc raczej nikt nie pokazuje ich publicznie aby jednak były w jakiś sposób bezpieczne... ciężko Ci będzie znaleźć dobry opis przeznaczony dla "ludu" do rozkodowania protokołu

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”