Zamieszczam tutaj poprawiony schemat zasilacza do pytania 1 :
Ad 2 - odbicie lustrzane ( wpięcie sygnałem antenowym w emiter tranzystora T2 mieszaczem heterodyny)
- zmiana kondensatorów z wiekszych na mneijsze
- przy pomocy generatora fonii użytego z zewnatrz podpinając go do wyjścia antenowego generator jest zasilany napięciem 12V
Prosze o sprawdzenie mojej odpiwedzi na to pytanie i prosze bardziej szczegłowo wyjasnić mi te trzy metody W pytaniu słowo przestrajanie znaczy zmaina zakresu z 66,5 - 74Mhz na 87,5 - 108MHz W pytaniue 3 tez slowo przestroić znaczy co samo
A co do pytania 4 to nie znam na neigo odpoiwedzi wiem tylko , że chodzi podanie sposobu przestrojenia głowicy telewizora czy zmianie jej zakresu na inny za pomoca generatora z zewnątrz bodajże. Prosze wyjaśnić mi w jaki sposób się to robi i prosze wrzucić na forum prosty schemat połączenia głowicy telewizora z generatorem . Prosze wyszcególnić z jakiego wyjścia generatora idzie połacznie do jakiego elementy labo wejścia głowicy. Jak ktos może prosze wyszczególnić schemat ideowy głowicy albo chociaz bolokowy.
Co do pytania 4 nie mam żadnych problemów
A schemat do zadania 5 , które zmodyfikowałem bo nie każe radio posiada ARCZ i ARW.
Mam jeszcze pytanie głowica Am i FM maja identyczną budowę wenetrzną obei mają mieszacz i heterodyne oraz filtr LC????
Prosze o pomoc prosze poprawić schemat z zadania 1 w razie błedów oraz wyrzucić nei potrzebne elementy. Prosze sprawdzić czy dobrze napisałem odpowiedz do zadania oraz prosze bardziej szczególowo opisac te 3 sposoby. Prosze odpoiwedziec n apytanie 3 bo nie mam poęcia nakierowałem was o co chgodzi dokładnie w pytaniu oraz prosze wrzucić schemt . W zadaniu 5 prosze sprawdzić mój schemat .
Pozdrawiam Prosze o odpoiwedz