Witam,
Szukam osoby która na zasadzie umowy o dzielo stworzy układ elektryczny do zabawki. Chodzi o dobranie do zabawki odpowiedniego silniczka , układu sterującego oraz zasilania. Zabawka ma być podobna do lampki nocnej dla dzieci w której abażur/klosz za pomocą silniczka by się obracał co pewien czas. Zabawka powinna działać na baterie. Domyślam się że wiele osób uzna że lepiej zasilać z sieci, ale baterie są w tym projekcie wymogiem. Idealnie by było aby na bateriach zabawka działała przez 1 miesiąc non-stop w cyklu 5 sekund trwa jeden pełen obrót a potem około 30 sekund przerwy i tak w kółko. W nocy mogłaby nie działać , ale to już chyba zbyt skomplikowane się robi. Abażur papierowy z jego konstrukcją będzie jak przypuszczam miał wagę przyjmijmy około 80 gramów. Główne pytania jakie się pojawia to jaki silniczek i ile baterii by było potrzebnych aby to działało przez zamierzony czas (widziałem w internecie że są gotowe małe silniczki do zabawek już z przekładniami. Można znaleźć parametry takich silniczków na stronach producentów np. http://www.autom.com.cn/P...AME=GM12-N30VA) Ilość baterii może dojść maksymalnie do 6 wielkości R20 (oczywiście mogą być inne baterie niż R20 jeżeli będzie lepiej dla projektu,. Podałem to jako przykład zakładanej przestrzeni na baterie w zabawce) Oczywiście najlepiej by było aby tych baterii było jak najmniej a zabawka działała jak najdłuzej Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to proszę pisać na mojego maila artecki2@op.pl. Proszę w przybliżeniu określić jaki byłby koszt stworzenia takiego modelu. Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUmowa o dzieło. Układ elektryczny do zabawki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -