Witam!
Mam problem ze zidentyfikowaniem elementu, o co poprosił mnie znajomy.
Element jest w nietypowej obudowie, wyglądającej jak TO220 z tym, że posiada dwa wyprowadzenia (a nie trzy). Element "przewodzi w obu kierunkach". Czy blacha do mocowania radioatora w tej obudowie może być "trzecim wyprowadzeniem"?
Co to za element? (poniżej podaję dokładnie to, co na nim napisane):
67L089
__
29 01
)nad liczbą 29 jest kreska - może "negacja"? Tylko po co to?)
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, za którą będę bardzo wdzięczny
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNiezidentyfikowany element...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to ten element może być użyty do kontroli temperatury np. radiatora, lub innego lentu, do którego powinien być przykręcony śrubą (tak samo jak np. tranzystor w TO-220 do radiatora) - czy tak?
Nie ma na tym elemencie żadnych innych oznaczeń...
Czy można to sprawdzić, mierząc rezystancję elementu w różnych temperaturach, czy też ma on jakiś "próg", w którym rezystancją jego (lub inny parametr) gwałtownie ulega zmianie (po przekroczeniu określonej temperatury)? - a jeśli tak, to jak odczytac z symbolu tą temperaturę?
Dziękuję mojemu przedmówcy za udzielona mi pomoc
Nie ma na tym elemencie żadnych innych oznaczeń...
Czy można to sprawdzić, mierząc rezystancję elementu w różnych temperaturach, czy też ma on jakiś "próg", w którym rezystancją jego (lub inny parametr) gwałtownie ulega zmianie (po przekroczeniu określonej temperatury)? - a jeśli tak, to jak odczytac z symbolu tą temperaturę?
Dziękuję mojemu przedmówcy za udzielona mi pomoc
-
- -
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 7L080.html Czy to nie o taki element chodzi?
-
- -
-
- -
- Kontaktowanie: