witam mam prośbe do wszystkich kolegów elektroników chce skonstruować stacje lutownicza tylko mam jeden problem w schemacie nie ma płytki a jestem początkowym elektronikiem i konstruowanie takego cacka to dla mnie czarna magia wiem ze som jakieś programy do tego ale podobno są super trudne a pozatym nie mam takiego czegoś. Nie chce nikomu marnować czasu ale bardzo prosze o stworzenie mi takiej płytki z gury dziękuje pozdrawiam
oto link do schematu:
http://www.edw.com.pl/pdf/W05_01/75_55.pdf
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięstacja
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jak to jest z EDW to dowiedz sie w AVT, pewnie sprzedaja gotowe plytki. Bo zaraz sie okaze ze wykonanie tej plytki jest za trudne.
Odrazu odpowiem na inne pytania (inne watki), btw. troche przegiecie zakladac 10 tematow z 10 pytaniami naraz, zwlaszcza ze tematyka polowy sie pokrywa.
-> Projekt stacji lutowniczej jest w ostatnich 2 numerach EP, niestety programowanie Cie nie ominie.
-> Quartus to IDE do FPGA.
-> Protela 98SE mozesz (o ile zapasy magazynowe sie nie skonczyly, bo wycofuja sie z tej "starej" wersji) kupic w Evatronic. Jednak o cene nie pytaj, podejrzewam ze nawet nie chcesz wiedziec. Sugestia... skozystaj z czegos darmowego, albo chocby wersji free dla amatorow.
-> przycisk czuwania - powoduje ze stacja przechodzi w stan czuwania czyli obniza temperature do 1/3 - 1/2 temperatury ustawionej. Przedluza to zywotnosc grota, jednoczesnie przyspieszajac start do pelnej temp.
Odrazu odpowiem na inne pytania (inne watki), btw. troche przegiecie zakladac 10 tematow z 10 pytaniami naraz, zwlaszcza ze tematyka polowy sie pokrywa.
-> Projekt stacji lutowniczej jest w ostatnich 2 numerach EP, niestety programowanie Cie nie ominie.
-> Quartus to IDE do FPGA.
-> Protela 98SE mozesz (o ile zapasy magazynowe sie nie skonczyly, bo wycofuja sie z tej "starej" wersji) kupic w Evatronic. Jednak o cene nie pytaj, podejrzewam ze nawet nie chcesz wiedziec. Sugestia... skozystaj z czegos darmowego, albo chocby wersji free dla amatorow.
-> przycisk czuwania - powoduje ze stacja przechodzi w stan czuwania czyli obniza temperature do 1/3 - 1/2 temperatury ustawionej. Przedluza to zywotnosc grota, jednoczesnie przyspieszajac start do pelnej temp.
- krzysztof808
- -
- krzysztof808
- -