Kiedy próbuję otworzyć jakikolwiek dysk przez mój komputer to wyskakuje mi error explorera i restartuje mi explorera (znika na chwilę pulpit).
Jakieś pomysły??
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięError w związku z explorerem (nie internet)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Spotkałem się z tym i prawdę mówiąc najpierw polecam wykorzystac antyviry online takie jak skanerMKS albo arcavir micro. dodatkowo wyczyszczenie katalogów internetowych. do pełni szczęścia(albo klęski) dowalilbym test hijackiem i rezultat wrzucil na jakieś forum gdzie moderatorzy się na tym znają. Ostatnim krokiem(wedlug mnie:) ) jest szukanie Rootkitów, do tego tez są specjalne programy (np. Rootkit Revealer) ... kiedy to nie pomoże..to ja osobiscie jako laik zrobilbym format. Format leczy komp z większości dolegliwośći..Jeśl inie zapomnisz zachowac plików które potrzebujesz to go nawet nie odczujesz
I pamiętaj żeby przy skanowaniu antyvirem zaznaczyć wszystkie dyski/partycje. Śmieci chowają się wszędzie. Choc nie jestem informatykiem to niewykluczam tez błędu windowsa..ale na to akurat zawsze pomaga format..lub ewentualnie można przywrócic system do stanu sprzed usterki.
Pozdrawiam.
I pamiętaj żeby przy skanowaniu antyvirem zaznaczyć wszystkie dyski/partycje. Śmieci chowają się wszędzie. Choc nie jestem informatykiem to niewykluczam tez błędu windowsa..ale na to akurat zawsze pomaga format..lub ewentualnie można przywrócic system do stanu sprzed usterki.
Pozdrawiam.
Błąd... powinieneś próbowac rozwiązać ten problem.niestety format :(
Pewnie nie próbowałeś w trybie awaryjnym wejść.
Czasami zdarza sie tak, że masz na dysku plik video np. jakiś film który chce wyświetlić miniaturkę i wtedy pojawia się właśnie bląd explorer.exe i wywala za każdym razem.
Doszedłem do tego, że u mnie powodowala do pewna wersja kodeka Xvid teraz już nie pamiętam dokładnie która to.
End.. Jeśli chodzi o kodeki to niekoniecznie...wiele jest takich plików.. Ostatnio kiedy spotkałem się z w/w problemem to również było to przy filmach..ale..gdy tylko wkładałem do owego laptopa płytkę z filem on zaczynał wariować..kończyło się to właśnie problemem z explorer.exe. I tu wątek kodeków.. te same mam zainstalowane u siebie na kompie i nigdy nie miałem takiego błędu..Ale masz racje,tryb awaryjny i do dzieła. Inna rzecz, że zależy też co kto ściąga i na ile pewne. Im więcej szaleństw w emule czy torretach tym większe ryzyko. Jednakże zgodzę się z Toba że nie w formacie siła..
Właśnie wczoraj pokonałem beznadziejny przypadek więc wiem że format w porównaniu z tą "zabawą" jest nudny.. Jeśli ktoś ma oczywiście na to czas.
Pozdrówka
Właśnie wczoraj pokonałem beznadziejny przypadek więc wiem że format w porównaniu z tą "zabawą" jest nudny.. Jeśli ktoś ma oczywiście na to czas.
Pozdrówka
re
a ja bym doradził reinstalację systemu -bez formatu
Ja tego absolutnie nie neguje..to nie ja tu jestem informatykiem Ja tylko piszę z czym się spotkałem przez rok użytkowania liku komputerów:) Przecież to nie czyni znawcą,choć zawsze daje jakąś wiedzęAle nie powiedziałem, że w każdym przypadku tak jest.. tyle, że ja spotkałem się już kilkanaście razy z tym przypadkiem
Jeśli zaś chodzi o kodeki to polecam 'codec 8.0nt'.. używam ich od pewnego czasu i choc juz nienajnowsze to nie miałem jak do tej pory z nimi żadnych problemów..
Pozdrówka