Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

NOKIA 6030

lubiany
-
-
NOKIA 6030

Postautor: lubiany » 11 gru 2006, o 20:54

Mam problem z telefonem NOKIA 6030 zamókł trochę wodą (deszczówką)podświetlanie działało do czasu kiedy wyjąłem baterie i stało się włączam ją i podświetlanie nie działa.Była już u jednego gościa (sam nie mam serca i kasy naprawiać ją na własną ręke)i wyjął blok z płyty głównej odpowiedzialny za podświetlanie komórka działa ale nie ma podświetlania w serwisie strwierdzili ślady korozji na płycie głównej i odwołali gwarancje.Czy ktoś miał już taki przypadek i wie jak to naprawić lub kto to naprawi?W ustawieniach podświetlanie jest włączone

Awatar użytkownika
piterino_16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piterino_16 » 11 gru 2006, o 22:23

ustawienia Ci nie pomogą skoro nie ma w telefonie bloku odpowiedzialnego za podświetlanie musisz oddać do servisu bo samemu w domu tego nie zrobisz skoro się nie znasz na tym i nie masz sprzętu
taka naprawa może trochę kosztować

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: NOKIA 6030

Postautor: end » 11 gru 2006, o 23:13

Mam problem z telefonem NOKIA 6030 zamókł trochę wodą (deszczówką)podświetlanie działało do czasu kiedy wyjąłem baterie i stało się włączam ją i podświetlanie nie działa.Była już u jednego gościa (sam nie mam serca i kasy naprawiać ją na własną ręke)i wyjął blok z płyty głównej odpowiedzialny za podświetlanie komórka działa ale nie ma podświetlania w serwisie strwierdzili ślady korozji na płycie głównej i odwołali gwarancje.Czy ktoś miał już taki przypadek i wie jak to naprawić lub kto to naprawi?W ustawieniach podświetlanie jest włączone
Dziwne pytanie...

Po prostu niech ten "ktoś" wstawi nowy, sprawny moduł podświetlania i tyle. Dziwie się, że w serwisie stwierdzono korozję płyty a nie brak części na niej...

lubiany
-
-

Postautor: lubiany » 12 gru 2006, o 14:04

najpierw była w servisie,a później ten cep mi wyjął blok bo uważał ze jest spalony

Awatar użytkownika
piterino_16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piterino_16 » 12 gru 2006, o 22:48

no to w takim razie po co Ci go wyjął skoro na gwarancji tego nie naprawią?? wszystkie części telefonu powinny w nim być bez względu na to czy działa dany element czy nie

teraz zgłosisz się do naprawy tego modułu a kolo w servisie Cię wyśmieje i powie co chcesz naprawiać skoro tego modułu tutaj nie ma?? i będzie wstyd

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 13 gru 2006, o 00:15

najpierw była w servisie,a później ten cep mi wyjął blok bo uważał ze jest spalony
Nie wiadomo czy czasem ten gość Ci nie wyciągnął dla siebie... Czasami wystarczy wykąpać telefon i lekko wygrzać. Niech Ci ten gość odda tą cześć i zanieś to do serwisu, bez odpowiednich narzędzi tego nie zrobisz... Bo przecież gdybyś miał HOT AIR to pewnie by nie było pytania... ;)

lubiany
-
-

Postautor: lubiany » 28 gru 2006, o 11:47

Mam już nową Nokie 6030 dostałem od rodziców pod choinkę[/center]

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”