Witam
Jakis czas temu zakupiłem Panel lcd Siemens 14" Nixdorf jak się okazuje na podzespołach Samsunga - w czym problem? Taśma 20pin przy matrycy która łączy ją z układem elekt. jest staaanowczo za krótka no moją potrzebe ( dokładne Foto poniżej ) , pytanie jest proste : Jak tą tasiemke najzwyczajniej przedłużyć?? minimum o 25cm (dysponuje już taśmami FFC 20pin foto poniżej oraz złączami do nich) szerokość FFC to 10mm na niej znajduje się 20pinów , myślałem nad lutowaniem ale przy takich miniaturowych wymiarach to kosmicznie precyzyjna robota,w dodatku trzeba mieć niezłe oko no i sporo wprawy... pytałem po komisach GSM,i na innych forach zwiazanych z tym tematem i nadal nie znajduje odpowiedzi... Potrzebuję rad od osob które mają jakies pomysły... łączenie na "sucho" FFC;) odpada próbowałem,obraz sie nie wyświetla - w dodatku na nieszczęscie naderwała mi się tasiemka przy spodzie , i na ekranie są z tego powodu pionowe linie... ale jest to wszystko do zrobienia , tylko trzeba miec na to jakis patent - poniżej zdjecia , prosze o pomoc..
foto1
foto2
pozdr.
Wesołych Świąt..
Sliderps
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMatryca 14" LCD (20pin) jak to przedłużyć??
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Gniazda nie wykonac tylko kupic, laminat np. w elektronicznym.
A proponuje sprawdzic najpierw czy nie dobierzesz tasiemki troche dluzszej. Poprzegladaj w sklepach internetowych tych wiekszych. Pojedyncze sztuki o ile bedzie mozna kupic to tanie nie beda, ale chyba i tak taniej niz robic na wlasna reke.
A proponuje sprawdzic najpierw czy nie dobierzesz tasiemki troche dluzszej. Poprzegladaj w sklepach internetowych tych wiekszych. Pojedyncze sztuki o ile bedzie mozna kupic to tanie nie beda, ale chyba i tak taniej niz robic na wlasna reke.