Jakis czas temu zakupiłem Panel lcd Siemens 14" Nixdorf jak się okazuje na podzespołach Samsunga - w czym problem? Taśma 20pin przy matrycy która łączy ją z układem elekt. jest staaanowczo za krótka no moją potrzebe ( dokładne Foto poniżej ) , pytanie jest proste : Jak tą tasiemke najzwyczajniej przedłużyć?? minimum o 25cm (dysponuje już taśmami FFC 20pin foto poniżej oraz złączami do nich) szerokość FFC to 10mm na niej znajduje się 20pinów , myślałem nad lutowaniem ale przy takich miniaturowych wymiarach to kosmicznie precyzyjna robota,w dodatku trzeba mieć niezłe oko no i sporo wprawy... pytałem po komisach GSM,i na innych forach zwiazanych z tym tematem i nadal nie znajduje odpowiedzi... Potrzebuję rad od osob które mają jakies pomysły... łączenie na "sucho" FFC;) odpada próbowałem,obraz sie nie wyświetla - w dodatku na nieszczęscie naderwała mi się tasiemka przy spodzie , i na ekranie są z tego powodu pionowe linie... ale jest to wszystko do zrobienia , tylko trzeba miec na to jakis patent - poniżej zdjecia , prosze o pomoc..
foto1

foto2

pozdr.
Wesołych Świąt..
Sliderps