Cześć.
Czy używaliście sami w jkiś sposób układ BA380S. Był on np stosowany analizatorze widma audio AVT948 (EP9/2006). Ja chciałem się zapytać o sposób pobierania napięcia z poszczególnych filtrów. Nie dokońca jest jasny dla mnie opis w Datasheet. Nie wiem czy można bezpośrenio odczytywać to napięcie z filtów, czy to poprzez przetwornik A/C, czy poprzez podłączenie wskaźników analogowych. Jest tam wejscie RESET. i nie jestem pewny, czy przed każdym odczytem npieć z detektorów (za filtrami) należy zastosować zerowanie detektorów.
Sławek.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZerowanie detektorów w układzie BA3830S
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Po kazdym odczycie wartosci z ukladow prostownikow zeruje je.
Sprawdzilem rowniez dzialanie ukladu bez zerowania prostownikow. Układ działał podobnie.
Wykorzystalem linie zerowania bo mialem juz zaprojektowana z nia plytke drukowana. Myślałem że będzie potrzebne po każdym odczycie zerowanie detektorow. Ale dzialaja one rowniez bez ich zerowania.
Sprawdzilem rowniez dzialanie ukladu bez zerowania prostownikow. Układ działał podobnie.
Wykorzystalem linie zerowania bo mialem juz zaprojektowana z nia plytke drukowana. Myślałem że będzie potrzebne po każdym odczycie zerowanie detektorow. Ale dzialaja one rowniez bez ich zerowania.