musze zaprojektowac (na papierze) GENERATOR PRZEBIEGÓW ARBITRALNYCH NA BAZIE MIKROKONTROLERA ADUC842
czy moze ktos mnie naprowadzic jak to zrobić???
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięgenerator
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Najprostszy to po prostu standardowa/podstawowa aplikacja ADuC842 (http://www.analog.com/en/prod/0%2C2877% ... %2C00.html) -> mikrokontroler ma w srodku przetworniki C/A, ktore mozna wykorzystac do generacji przebiegu podstawowego wyjsciowego. Jezeli potrzebne Ci sa dodatkowe regulatory (poziomu, offsetu), to pracy jest nieco wiecej.
Mysle, ze fajnie by bylo, gdybys dokladnie okresli o co Ci chodzi, latwiej jest wtedy konkretnie odpowiedziec.
Pzdr
PZb
Mysle, ze fajnie by bylo, gdybys dokladnie okresli o co Ci chodzi, latwiej jest wtedy konkretnie odpowiedziec.
Pzdr
PZb
-
- -
generator
dokładnie jest to generator przebiegów arbitralnych na bazie mikrokontrolera ADuC842
część opisowa jest prosta
problem mam z zaprojektowaniem układu tego generatora, czyli trzeba narysować schemat, następnie przeprowadzic badania symulacyjne układu i zaprojektować algorytm pracy generatora
może masz pomysł jak wyglądał by taki schemat?
szukam podobnych tematow w czasopismach ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłem
pozdrawiam
część opisowa jest prosta
problem mam z zaprojektowaniem układu tego generatora, czyli trzeba narysować schemat, następnie przeprowadzic badania symulacyjne układu i zaprojektować algorytm pracy generatora
może masz pomysł jak wyglądał by taki schemat?
szukam podobnych tematow w czasopismach ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłem
pozdrawiam