Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMulti-processor Communication mode (MPCM)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam, używał może ktoś trybu MPCM do komunikacji miedzy kilkoma procesorami (w tym przypadku AVR). Jakieś wskazówki co do ustawienia ilości bitów? A może procedurki Działa mi dobrze między ATmega48<->ATmega48[MASTER] ale jak dołoże ATmege8 - to już z nim nie chce gadać:/
Pod tym adresem znajdziesz opis problemów jakie miałem z trybem MPCM w układzie ATmega168 http://www.edw.com.pl/index.php?module= ... y&ceid=270 .
piotruś
piotruś
Dzięki za zainteresowanie, ten adresik juz kiedyś oglądałem. Problem już rozwiązałem, po prostu wystarczyło wyłączyć TXEN (port do stanu wys. imp.) w slavach, które nie sa zaadresowane. Moze i z właczonymi to by działało, ale 1 procek jakos sie nie wyrabiał z zanegowaniem linii kiedy miał cos wysyłac - obsługuje juz wyswietlacz LED 7-segm + kilka diod -> max obciazenie portów 300mA.