W sprawach elektroniki jestem laikiem. Jedyne w co sie bawilem na wlasna reke zwiazanego z elektronika to montaz sprzetu Car Audio w samochodzie, drobna elektryka w domu itp.
Obecnie musze wykonac/ kupic cos w rodzaju wlacznika czasowego, ktory bedzie co jakis czas( co godzine, co 3 godziny lub np. co 6 godzin) uruchamial silownik naciskajacy przycisk usuwajacy blad na kotle CO. Nie da sie usunac tego wyskakujacego bledu - kociol pracuje ok, ale co jakis czas stanie i dopiero po nacisnieciu tego przycisku dalej startuje. Chcialbym uniknac ciaglego sprawdzania czy piec stanal - blad ma sie samemu kasowac. Fachowcy ogladali piec i nie moga znalezc przyczyny bledu. Polecaja wymienic palnik za 3500zl. Wole zrobic system, ktory bedzie naciskal przycisk kasowania bledu.
Pomyslalem o silowniku (np od centralnego zamka w samochodach) podlaczonego pod zasilacz 12V. Z tymze brakuje mi pomyslu na wlacznik czasowy, ktory by ten silownik uruchamial (nacisniecie i zwolnienie przycisku).
Jesli moglibyscie mi pomoc bede wdzeczny. Zapewne jest wiele prostych sposobow na takie cos. Sama instalacja tego systemu nie sprawi mi klopotu.
Z gory dzieki!

P.S. Sory za brak poslkich liter