Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMaxtor 80GB restartuje sie
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam mam dysk Maxtor 80GB i od tygodnia po zaladowaniu windowsa chodzi 10 sek restartuje sie caly czas.mozecie mi pomoc?
witam!
miałem podobny probem winne okazały się konflikty przerwań na płycie głównej (za bardzo robudowana konfiguracja), a w drugim przypadku uszkodzony kontroler w pamięci z ECC
rada wyłacz wszystkie niepotrzebne urządzenia w BIOS (najlepiej poprzez ustawienie opcji default) i wyjmij wszystkie niepotrzebne karty
jak nie pomoze to wina leży po stronie dysku lub kontrolera IDE na płycie
pozdro
p.s
w trzecim przypadku pomoglo naprawienie tablicy alokacji plików przy uzyciu płyty z instalerem win xp i napisanie od nowabootloadera taz przy uzyciu płyty;)
miałem podobny probem winne okazały się konflikty przerwań na płycie głównej (za bardzo robudowana konfiguracja), a w drugim przypadku uszkodzony kontroler w pamięci z ECC
rada wyłacz wszystkie niepotrzebne urządzenia w BIOS (najlepiej poprzez ustawienie opcji default) i wyjmij wszystkie niepotrzebne karty
jak nie pomoze to wina leży po stronie dysku lub kontrolera IDE na płycie
pozdro
p.s
w trzecim przypadku pomoglo naprawienie tablicy alokacji plików przy uzyciu płyty z instalerem win xp i napisanie od nowabootloadera taz przy uzyciu płyty;)
Kurde... powiem Ci, że też tak kiedyś podchodziłem do sprawy... Ale z czasem coraz mniej podobał mi się format i wgrywanie wszytskiego od nowa, lub utrata danych.Witam postawienie nowego systemu przywrocilo PC do normalnosci dzieki za porady i cheć pomocy
Lepiej dochodzić do tego co jest przyczyną i na przyszłość to się przydaje...
Ale... robisz jak uważasz