Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak zacząć?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Tommy Vercetti
- - 
- Futrzaczek
- - 
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- - 
- Kontaktowanie:
Dobra dzięki chodziło mi o takie diody http://allegro.pl/item127599285_diody_l ... fekt_.html. 
I jeszcze jedno mógłbyś mi na schemacie przedstawić jak wykonać te oświetlenie?.
			I jeszcze jedno mógłbyś mi na schemacie przedstawić jak wykonać te oświetlenie?.
- Futrzaczek
- - 
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- - 
- Kontaktowanie:
1) Diod możesz dać ile chcesz - tylko łącz z wyżej wymienioną zasadąDzięki. No to do zrealizowania projektu potrzeba
3 Diody LED
pudłko na baterie
jakiś przewód
obódwa na to wszystko
włącznik i wyłącznik
coś pominołem?

2)
 koszyczek na baterie R14
 koszyczek na baterie R14 3)nie musi być gruby
5)Może być jeszcze odłącznik, rozłącznik...
 Wyłącznik klawiszowy bądź dźwigniowy albo suwakowy
 Wyłącznik klawiszowy bądź dźwigniowy albo suwakowydzięki jak zrobie te oświetlenie dam znać,a i jeszcze myślałem o takimy włączniku http://allegro.pl/item127182248_wlaczni ... x30mm.html
			A poco Ci taki podswietlany ??
Pozatym na tym swiecacym bedziesz mial jakis spadek napiecia (o ile wogole zaswieci przy 3 V), co moze spowodowac ze nawet nie zaswieca Ci te diodki.
I uzupelnienie ryzunku Futrzaczka. Jesli zastosujesz wyzsze napiecie (wiecej baterii), to powinienes zastosowac jeszcze szeregowo rezystory (do kazdej diody), albo tylko jeden "zbiorczo" w szeregu z wylacznikiem... jaki rezystorek i kiedy musisz zastosowac, to juz zalezy od diody, a wlasciwie jej koloru.
			Pozatym na tym swiecacym bedziesz mial jakis spadek napiecia (o ile wogole zaswieci przy 3 V), co moze spowodowac ze nawet nie zaswieca Ci te diodki.
I uzupelnienie ryzunku Futrzaczka. Jesli zastosujesz wyzsze napiecie (wiecej baterii), to powinienes zastosowac jeszcze szeregowo rezystory (do kazdej diody), albo tylko jeden "zbiorczo" w szeregu z wylacznikiem... jaki rezystorek i kiedy musisz zastosowac, to juz zalezy od diody, a wlasciwie jej koloru.