Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDziwny odgłos...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie wiem co się dzieje, ale w momencie kiedy kręcę rolką w myszce z komputera dochodzi bardzo cichy (ale trochę mnie wkurzający) pisk czy dźwikęk o wysokiej częstotliwości. Ciekawi mnie co to może być, tym bardziej, że głośniczek systemowy mam odłączony... Może to i głupie, ale tak jest i ja to słyszę i ciekawi mnie, co może wydawać taki dźwięk.
Pozdr.
Pozdr.
Re: Dziwny odgłos...
A czy jak wyłączysz monitor i pokręcisz scrollem to też jest ten pisk? Miałem coś podobnego kiedyś.Nie wiem co się dzieje, ale w momencie kiedy kręcę rolką w myszce z komputera dochodzi bardzo cichy (ale trochę mnie wkurzający) pisk czy dźwikęk o wysokiej częstotliwości. Ciekawi mnie co to może być, tym bardziej, że głośniczek systemowy mam odłączony... Może to i głupie, ale tak jest i ja to słyszę i ciekawi mnie, co może wydawać taki dźwięk.
Pozdr.
Ktoras z przetworniczek ??
U mnie czesto ktoras pisnie, jak otworze (badz zamkne) jakies okna.... szczegolnie ostro reaguje na jasne tlo - tez zastanawiajace, ze akurat taki powod, ale...
Btw. W ramach ostatnich newsow informacyjnych, mozesz sie pocieszyc, ze z czasem przestanie Ci to przeszkadzac. Podobno im czlowiek starszy, tym slabiej slyszy wysokie czestotliwosci
U mnie czesto ktoras pisnie, jak otworze (badz zamkne) jakies okna.... szczegolnie ostro reaguje na jasne tlo - tez zastanawiajace, ze akurat taki powod, ale...
Btw. W ramach ostatnich newsow informacyjnych, mozesz sie pocieszyc, ze z czasem przestanie Ci to przeszkadzac. Podobno im czlowiek starszy, tym slabiej slyszy wysokie czestotliwosci
End, nawet po wyłączeniu monitora tak się dzieje.
Pozdr.
Hehe... U mnie aż takich dziwów nie ma... :)U mnie czesto ktoras pisnie, jak otworze (badz zamkne) jakies okna.... szczegolnie ostro reaguje na jasne tlo :twisted: - tez zastanawiajace, ze akurat taki powod, ale...
To jeszcze jakieś z 40 lat i biędzie OK ;-) Chociaż może u mnie, ze względu na katowanie moich uszu odgłosami gitary + wzmacniacza, ten proces może być przyspieszony.Btw. W ramach ostatnich newsow informacyjnych, mozesz sie pocieszyc, ze z czasem przestanie Ci to przeszkadzac. Podobno im czlowiek starszy, tym slabiej slyszy wysokie czestotliwosci :evil:
Pozdr.
Hm... dziwna sprawa.
To może inaczej.
Odłącz lub nie włączaj głośników i sprawdź, wydaje mi się, że może być to wina karty dźwiękowej.
Spróbuj dojść skąd wytwarza sie ten pisk (może płyta głowna?)
Kup sobie stopery jak grasz z zespołem, bo chyba jak grasz sam w domu to nie katujesz wzmacniacza bez sensu? Oby...
To może inaczej.
Odłącz lub nie włączaj głośników i sprawdź, wydaje mi się, że może być to wina karty dźwiękowej.
Spróbuj dojść skąd wytwarza sie ten pisk (może płyta głowna?)
Ja też tak grałem do pewnego momentu...To jeszcze jakieś z 40 lat i biędzie OK Chociaż może u mnie, ze względu na katowanie moich uszu odgłosami gitary + wzmacniacza, ten proces może być przyspieszony.
Kup sobie stopery jak grasz z zespołem, bo chyba jak grasz sam w domu to nie katujesz wzmacniacza bez sensu? Oby...
Mowie Wam.. na 90% ktoras z przetworniczek napiecia na plycie.
No wlasnie to niby nie w tym rzecz, ze sie poprostu gluchnie, tylko w tym, ze dorosli przestaja slyszec wysokie czestotliwosci (pod 20kHz). Byl taki news o dzwonkach (podobno popularnych) dla dzieciarni - ktorych to dzwonkow dorosli (20-kilka lat i wiecej) podobno nie slysza. Zreszta.. mozg rozwija sie (rozrasta) do ok 30, wiec czemu sluch nie mialby zmienic wlasciwosci w podobnym wieku ??To jeszcze jakieś z 40 lat i biędzie OK Chociaż może u mnie, ze względu na katowanie moich uszu odgłosami gitary + wzmacniacza, ten proces może być przyspieszony.
Nie End, to też nie karta dźwiękowa - obstawiam podobnie jak pajączek, że to jakiś przetworniczek. Co zaś do "katowania" moich uszu - nie martw się - nie gram (jeszcze) z żadnym zespołem, jedynie w domu (i to w dodatku wierzowiec), więc gram dość cicho. Naprawdę cicho, bo odkąd mam w domu sprzęt (czyli będzie z jakieś trzy miesiące), nikt jeszcze się nie skarżył. No, chyba, że sąsiadom się podoba... ;-)
Pozdr.
P.S.
A mnie to jeszcze zastanawia, dlaczego człowiek (nie wiem, jak jest u zwierząt) im gorzej widzi, tym lepiej słyszy... :idea:
Pozdr.
P.S.
A mnie to jeszcze zastanawia, dlaczego człowiek (nie wiem, jak jest u zwierząt) im gorzej widzi, tym lepiej słyszy... :idea:
re
na płycie masz dławiki które powinny być sztywno zamontowane ewentualnie zwoje sa poluzowane i to moze byc główny problem
Też miałem problem z piszczeniem. Mam Windowsa i Linuxa dzięki Linuxowi odkryłem o co u mnie chodzi kiedy kręciłem scrollem był ten pisk dochodził z głośników. Wystarczyło wyłączyć mikrofon klikając na znaczek głośnika pod suwakiem SPDIF czy jakoś tak w Windowsie to samo tylko że w nim mam wyłączone wszystko oprócz what you hear w record i w playback wave midi i cdaudio.