Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Diodowy wskaznik obrotow (wskaznik zmiany biegow)

machinesjb
-
-
Diodowy wskaznik obrotow (wskaznik zmiany biegow)

Postautor: machinesjb » 30 sie 2006, o 11:44

Witam, to moj pierwszy post :568: i pewnie juz pare osob zdenerwuje :lol: ale mam pytanie. Nie znam sie na elektronice za bardzo poza lutowaniem Kit'ów, ale interesuje mnie linijka obrotomierz, tzn np 5 diodowy wskaznik obrotow.
Nie interesują mnie gotowe zestawy 16- 20 diodowe, poniewaz wiem ze i tak są nie dokladne i zajmują duzo miejsca, a mnie interesi tylko taka konfiguracja: 3 diody ziel, 1 zółta, 1 czerw. Chodzi oto zebym mial taki bajer w ktorym momencie zmieniać biegi :D
i np, 1 dioda- obroty jałowe (900 obr)
2 - oborty srednie - np normalnej jazdy (ok 2500 obr)
3- obroty wyrzsze ( 3500)
zółta - obroty juz dosc wysokie idealne do zmiany biegów (ok 4500 obr)
czerwona - extreme ktorego lepiej nie tykać.
chcialbym zeby uklad byl prosty, a wyskalowanie (regulacja) bylo by zwiazane ogolnie z diodą zółtą (na ktorej mi zalezy) na sluch :566: . Pobor sygnału z przewodu WN, moje porshe to fiesta 1,1i z 92r :uhoh:

Po prostu ogladalem Kubice i zakochalem sie w tych diodowych paskach w bolidach :D
Dziękuje za pomoc

PS: A moze da sie w tych kitach pominąc diody i zamiast kilkunastu wlutowac tylko te 5 ?

[ Dodano: 05-09-2006, 11:59 ]
Nikt nic nie wie?? Moze ktos zna jakis kit?? :roll:

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”