Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z nie włączającymi się grami.

akaix
-
-

Postautor: akaix » 4 sie 2006, o 15:12

Witam ponownie.A wiec sytuacja nie wygląda dobrze,hdd life wykazał :sprawnosc 92% to dobrze ale stan 0% :/ pomału utwierdzam sie w przekonaniu ze to przez ten dysk są takei dziwne problemy.Pozdrawiam.

[ Dodano: 07-08-2006, 15:17 ]
Witam ponownie.A więc ściągnołem program HDD regenerator v 1,51, zgrałem do boot flopy odpaliłem kompa tak jak trzeba z tą dyskietka,no i jak juz było skanowanie 1 pasek zminił się w literę B,po ok.2 godz zeskanowało mi dopiero 2 mB i wykazało mi 8 bad sectorów ale później juz nic sie nie działo wiec dałem sobie spokój z tym.Kupiłem nowy zasilacz ponieważ ten poprzedni mi się spalił to był linkworld 350w teraz mam ropla 500w i nie ma juz napewno żadnych problemów z napieciami.Niestety poblem jest dalej a z tym dyskiem i z tymi grami to chyba juz raczej nic sie nie da zrobić.Niestety musze kupić nowy.Teraz sciagnołem gre state of emergency no i ona dziala bez problemu.Tak wiec jedne gry działaja inne nie.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 10 sie 2006, o 22:28

Spoko... ja jeden dysk IBM 30GB skanowałem ponad 14 dni non top - wyobraź to sobie :547:
Tak wiec jedne gry działaja inne nie
Najprawdopodobniej jest to wina sterowników grafiki.
U mnie występuje ten sam problem...
Jeśli wgram nowsze drivery to nie działają mi jedne gry, a na "starych" driverach jest ok.
Ciężka sprawa z tymi driverami, bo nie są tak do końca uniwersalne...

akaix
-
-

Postautor: akaix » 24 sie 2006, o 11:04

Witam ponownie w końcu udało mi się kupić nowy dysk,dziś postawie system i sprawdze czy bedzie juz to wszystko działac,a jak nie to będe próbowac ze wszystkimi sterownikami jakie wyszły z ati:D Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 24 sie 2006, o 12:53

Witam ponownie w końcu udało mi się kupić nowy dysk,dziś postawie system i sprawdze czy bedzie juz to wszystko działac,a jak nie to będe próbowac ze wszystkimi sterownikami jakie wyszły z ati:D Pozdrawiam.
W każdym razie... nie isntaluj od razu najnowszych...
Zainstaluj te co dostałeś z kartą w pudełku.
Ja nie pójdzie, to ściągaj wersję wyżej i po odinstalowaniu starszych i usunięciu folderu z z dysku C: wgrywasz nowsze.
Tak aby coś nie "pogryzło" się ze starymi.

akaix
-
-

Postautor: akaix » 25 sie 2006, o 15:38

Witam ponownie i nie stwety dalej to samo insstalowałem chyba z 5 różnych wersji sterowników nawet omegi i nic dalej to samo teraz mam najnowszy catalyst 6.8 juz nie mam pojecia co to moze byc hitman 4 dalej mi sie po intro wyłącza,true crime błąd wyskakuje:/ Ostatecznie chyba musze sprawdzac u kogos po jakim ustawieniu moich i jego podzespołów gry załapują ale to dużo roboty wiec nie wiem kiedy to zrobie.Pozdrawiam.

[ Dodano: 25-09-2006, 16:35 ]
Witam.Rozmawiałem z kumplem o tej mojej sprawie i powiedział ze to moze być wina prcoka ponieważ ten mój athlon nieobsługuje instrukcji "IA SSE"i to może być powód nie działających nie których gier.Jeszcze sprawdze jak w przyszłosci zmienię płytę główną czy jest ok.Pozdrawiam.

[ Dodano: 16-10-2006, 20:30 ]
Tak jak przypuszczałem winą tych błędów była brak obsługi instrukcji SSE przez procka,teraz gdy zmieniłem proca na athlona 64 wszystko jest ok.Wątek uwazam za zamkniety.Pozdrawiam.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”