Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Nowy PC

Awatar użytkownika
mulkey
-
-
Nowy PC

Postautor: mulkey » 4 cze 2006, o 11:32

Witam forumowiczów .Prosze was o pomoc bo kazdy z was z osobna bedzie wiedzial na temat danego podzepołu nieco wiecej i wiele ciekawostek a mi wlasnie oto chodzi .Przechodze do sedna sprawy otóż : Mam do dyspozycji 1500 zł na zakup nowego Pc tzn monitor zostaje tylko sama jednostke centralną. I prosze was o porade w skąpletowaniu takowego zestawu.Głownie komp bedzie mial wykorzystanie gry , net.Dysku twardego tez nieliczyć bo mam 80Gb maxtor nie dawno zakupilem.Prosze o pomoc i poradyi z góry dziekuje.

Awatar użytkownika
Adam P
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Adam P » 10 cze 2006, o 18:27

Witam, wystarczy wejść na stronę sklepu internetowego , który ma konfigurator
np. http://www.arest.pl/?inc=composer
lub http://sklep.komputronik.pl/konfigurator.php
i wiele innych, i tam sam sobie skomponujesz taki zestaw jaki cię interesuje
a kupić możesz tam gdzie mieszkasz.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 13 cze 2006, o 12:43

Dzieki.Mam pytanie odnośnie procków AMD bo wszedzie pisze AMD (tu liczba np2000)+ a to nie jest procek 2GHz tylko cos kolo 1,6GHZ chodzi mi o ten przelicznik zebym mogl wiedziec jakie te procki maja czestotliwosc taktowania.

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 13 cze 2006, o 14:51

Ten przelicznik zalezy od procka, nie ma okreslonego wspolczynnika (zalezy m.in. od jadra).
Liczba jest okreslana przez AMD, jako taktowanie 'odpowiadajacego' mu wydajnoscia procesora Intela.

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 31 lip 2006, o 12:19

Prosze was o porade mam zestaw gotowy ktory chce zakupic prosze was o porade moze macie ktores z podzespolow i podzielicie jak uwas dzialaja :

Płyta glowna : Gigabyte GA-8N-SLI NF4SLI S775 Dź/sie/sat
procesor: intel P4 524 3060/533/c1024/s775/ht box
pamiec ddr-2 a-data 1024 /533 box
grafa : gf 6200TC px 256 dvi/TV box
nagrywara dvd benq dw1655-0b1

-------------1367 zł

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 31 lip 2006, o 17:40

Zamierzasz montowac 2 grafy ?? O ile mnie pamiec nie myli, wersje SLI sa przeznaczone na maszyny 2 kartowe, i przez to drozsze od odpowiednikow bez SLI.

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 31 lip 2006, o 20:08

narazie nie ale w przyszlosci moze nie dalekiej napewno doloże druga karte. A co sądzisz o tym intel 3ghz lepiej skusic sie na jakiegos amd?bede glownie tworzyl www i w adobe siedzial choc i tez w cos pogram nie moge sie zdecydowac a czas mam do nast pon

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 31 lip 2006, o 22:26

Do tworzenia www, to wystarczy Ci jakis PII, a i PI tez nie bylby "za slaby". Tu wszystko zalezy jeszcze w czym te strony chcesz tworzyc ;)

Do Adoba... ale wlasciwie co Adobe ?? Bo to tylko nazwa firmy, choc domyslac sie moge Photoshopa. Tu liczyc sie bedzie przede wszystkim ilosc pamieci... im wiecej, tym lepiej. W ostatnich czasach ten 1G wcale nie jest jakas niewyobrazalna iloscia (choc przesadzac tez nie ma co). Chyba optimum.

Do gier... tak... do gier to zarowno procek jak i grafka sie przyda jak najszybsza. Osobiscie malo gram wiec mi ten moj Barton 3,2+ w zupelnosci wystarcza :twisted: Choc szczerze mowiac ostatnio sie zastanawiam nad zakupem nowego komputera do pracy... PII 400 MHz - i to wcale nie jest zart.

Ogolnie by cos dobrze doradzic, to trzeba by albo na biezaco byc z asortymentem (a tu sobie dalem luz jakis rok temu - czyli wieki cale), albo przysiasc i poporownywac (a na to jestem obecnie zbyt leniwy). Wiec jedynie co, to moge Ci podpowiedziec jak w poprzednich akapitach.

Awatar użytkownika
mulkey
-
-

Postautor: mulkey » 1 sie 2006, o 07:57

Aha rozumiem :D.Jesli chodzi o Adobe to tak o photoshopa chodzilo jesli o www to tu dreamweaver.A ten p4 intela spelni moje oczekiwania co do gier ? ze beda one plynnie chodzic np.call of duty ?

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”