Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Analog Devices SHARC processor - jaki programator?

Dexus
-
-
Analog Devices SHARC processor - jaki programator?

Postautor: Dexus » 6 cze 2006, o 18:51

Powiem tak dostałem procka SHARC od analoga no i sie tak zastanawiam czy cos z niego zrobić specjalista w DSP nie jestem, wrecz bardzo poczatkującym :] Ale zastanawiam sie czym to programować wiem że sa kity ale ceny astronomiczne. Sa jakies małe układy do ich programowania? Np takie które samemu mozna ukulać w domowym zaciszu z lutownica w reku :]??

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 6 cze 2006, o 19:38

Nie wiem, ktorym ukladem z rodziny dysponujesz, programuje sie je via SPI/RS232 z czyms w rodzaju bootloadera. Mozna tez korzystac z JTAG-a, ale to kosztuje.
Polecam CI przejrzenie not Engineer-to-Engineer, od ktorych sie roi w kaciku DSP na stronie producenta, jest tam to wszytsko wyjasnione.
Wiekszym problemem jest - mom zdaniem - zakup narzedzia chyba, ze planuejsz pisac w asemblerze.
Pzdr
PZb

Dexus
-
-

Postautor: Dexus » 6 cze 2006, o 20:16

no kierunkuje sie raczej na C# bo go znam. A nie znacie moze jakichs układów do samodzielnej budowy? Na allegro sa niby ale nie dla analogów.

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”