witam mam ostatnio dość problematyczny dobór kodeków do oglądania multimediów.
Ciagłę problemy z przycinajacymi się filmami, badź niedziałającymi aplikacjami po zainstalowaniu kolejnych kodeków widzę że się gryzą, mam więc pytanie czy istnieje jakieś w miarę uniwersalne zestawienie które bezkonfliktowo pozwoli na odtwarzanie filmów???
aktualnie mam zainstalowane nastepujace kodeki:
windows media codec, divix pack, direc show pack, angel potion, intel indeo, klcodecpack, divix play6163, jesli nie mam ich wszystkich mam problem z niektorymi aplikacjami, zaś jesli zainstaluje wszyskie to te co działały (filmy) chodzą "dziwnie" tj raz na jakies 10 min takimi krótkimi zrywami do przodu, chciałbym sie dowiedzieć jakich Wy używacie koderów i skad ewentualnie można je pobrać?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięproblem z doborem kodeków....
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
No wiesz... nainstalowanie kodeków też nie jest dobre, kodeki takie "lubią" się własnie gryźć i wtedy masz cyrk...
Proponowałbym usunąc wszytskie te kodeki co masz - pozostałosci po nich też...
Ja używam FFDSHOW i wszytsko śmiga bez zarzutu, nic nie tnie i niczego nie brakuje.
Zostaw tylko Intel Indeo.
Proponowałbym usunąc wszytskie te kodeki co masz - pozostałosci po nich też...
Ja używam FFDSHOW i wszytsko śmiga bez zarzutu, nic nie tnie i niczego nie brakuje.
Zostaw tylko Intel Indeo.
właśnie tak wczoraj zrobiłem ale ffdshow nie zainstaluje zawsze z tym koderem miałem najwieksze problemy brak całkowity koderów uniemożliwia mnie odtwarzanie filmów nawet z intel indeo, poprostu idzie dzwiek a obraz stoi w miejscu, co najgorsze jesli jakis film juz odpali sie bezproblemowo nie mam mozliwosci w SUB EDIT (bo z niego korzystam) dac obrazu na caly ekran tylko panoramicznie... nie wiem ktory ale ktorys kodek odpowiada za rozciaganie obrazu na caly ekran inaczej ta funkcja w sub edit jest martwa...
właśnie zasysam zobaczymy czy da rade
[ Dodano: 03-05-2006, 20:54 ]
włąśnie wywaliłem wszystkie kodeki zainstalowane, i zainstalowałem tego Ace Mega Codecs Pack (prof. edytion), iiiiiiiiiiii wszystko działa bez najmniejszych problemów, przycieć itp..... bardzo dobre rozwiazanie wszystko w jednym konkretnym pakiecie dzieki za pomoc
[ Dodano: 03-05-2006, 20:54 ]
włąśnie wywaliłem wszystkie kodeki zainstalowane, i zainstalowałem tego Ace Mega Codecs Pack (prof. edytion), iiiiiiiiiiii wszystko działa bez najmniejszych problemów, przycieć itp..... bardzo dobre rozwiazanie wszystko w jednym konkretnym pakiecie dzieki za pomoc