jeszcze jedno w tej kwesti czy taki "spalony" zasilacz naprawia się ? -bo u mnie na półce leży juz kolekcja 3 sztuk

[ Dodano: 01-05-2006, 22:39 ]
zapomniałem dodac "w przystepnej cenie" (do 150plnów jeśli to możliwe)
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Wyjdę na radykała, ale niech tam!Jednak trzeba uważać na takie naprawiane zasilacze, szkoda by było Athlonka 2,4 i całej reszty...
A sam nie naprawisz? lutownica, miernik i można coś kombinować.piszecie ze mało podałem rzeczy które mam podłaczone więc juz piszę co mam za cały zestaw:
2XHDD, 2XDVD, ZIP, stacja dyskietek, ATHLON 2400, 2X wentylator 80mm, zasilacz (aktualnie 350W), kieszeń HDD, oświetlenie 5X led 5mm, wentylator 20mm, dwa podświetlane przełączniki na 12V, karta grafiki GeForce 3, karta muzczna LIVE 5.1,
głośniki creative 5.1 inspire, drukarka laserowa HP8150, router neostrady na 3 kompy,
skaner plustek, to tyle....
co do naprawy jak oddam do serwisu to dam znac co sie zepsulo.
No... to wyroznilem tak m/w na ktore nalezalo by zwrocic uwage (te bardziej pradozerne). Pamietaj ze jest tez roznica pomiedzy odczytem i zapisem na DVD (nie wspomniales czy czytniki czy nagrwarki to sa). Zas ostatnie to sobie mogles darowac, bo drukarka to akurat ma mizerny wplyw na obciazenie zasilacza komputera2XHDD, 2XDVD, ZIP, stacja dyskietek, ATHLON 2400, 2X wentylator 80mm, zasilacz (aktualnie 350W), kieszeń HDD, oświetlenie 5X led 5mm, wentylator 20mm, dwa podświetlane przełączniki na 12V, karta grafiki GeForce 3, karta muzczna LIVE 5.1,
głośniki creative 5.1 inspire, drukarka laserowa HP8150, router neostrady na 3 kompy,
skaner plustek, to tyle.....
Jak sąsiad odpali zasilacz – rozebrać obejrzeć kondensatory – napuchnięte wymienić na nowe lub lepiej wymienić wszystkie na kondensatory dobrej marki i jak jest miejsce (z tym czasami bywa problem) na wyższe napięcie.mam koło siebie sąsiada speca od tych spraw
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 14 gości