Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKlawiatura.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nie mogę pisać litery 'ą' (<- to jest skopiowane ), Alt działa bo mogę pisać np.: 'ł' i 'a' też działa. Wie ktoś o chodzi? Mam najprostszą klawiaturę i sterowniki Winsowa XP: Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2. Próbowałem przeinstalować sterowniki z plyty Win XP, ale instalator menadżera urządzeń nie znalazł żadnych . Wszystko było OK, do pewnego czasu.
Tak to jest z tanimi klawiaturami - wiem coś o tym . Podejżewam, że przyczyna może leżeć w ścieżkach, które są naniesione na folię w klawiaturach. Być może coś się wylało na klawiaturę (czy inna przyczyna) i nastąpiło przepalenie ścieżki w takim miejscu, że akurat [Alt] + [A] nie działają. Poszukaj, czy napewno to jedyny klawisz (kombinacja klawiszy), które nie działają...
Pozdr.
P.S.
Nie sądzę, aby wina leżała po stronie sterowników.
Pozdr.
P.S.
Nie sądzę, aby wina leżała po stronie sterowników.
Ja miałem kiedyś podobny problem w Windows. Okazało się że to sterownik grafiki (a raczej jego bajeranckie dodatki) zdefiniował sobie taki skrót, a ma wyzszą range wiec tę sekwencję "podkradał". Wystarczyło wyłączyć opcje klawiszy skrótu w oprogramowaniu do grafiki. Przepraszam że tak oględnie piszę ale nie mam dostępu do tego komputera a nie pamiętam dokładnie jak sie to robiło. To był jakiś Intelowski sterownik.
Aha, no nie mogę już tego sprawdzić bo odzyskałem partycję systemową z obrazu Ghosta i nie mam już tego problemu... ale muszę przyznać, że w tym okresie kiedy wystąpił mi ten błąd kombinowałem ze sterami do grafiki (właściwie nie do wiedząc co dokladnie robię zainstalowałem jakiś uniwersalny sterownik do nVidia). Później instalowałem też OMEGA DRIVERS dla nVidia, także to mogłobyć to. Dzięki za ten post, rzuca światło na taką kwestię żeby zwracać uwagę czy jakieś skróty klawiszowe się nie dublują (na marginesie jak sterownik jest pisany przez firmę zachodnią to ktoś może nie zwrócić uwagi na to że w innych językach są pewne skróty klawiszowe, a poważne firmy powinny).