Witam! Jakiś czas temu czytałem artykuł w chipie jak zbudować mikrofon, pozniej wpadł mi w ręke ost. numer elektroniki praktycznej i tak no nitce do kłębka wyszło, że zainteresuje się elektroniką :]
Pytanie brzmi: od czego zacząć? Na początek za cel stawiam sobie proste układy typu właśnie mikrofon, czy wykorzystanie silników krokowych, pozniej coś z programatorami itp...
Jakie książki bezwzględnie polecacie, lub inne miejsca gdzie można zacząć edukacje:]
Jetem kompletnym noobem w tej dziedzinie i nawet wybór lutownicy i podstawowych sprzeŧów do skonstruowania domowego laboratorium jest narazie dla mnie porblemem:]
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPoczątek początków.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: Początek początków.
Witam, na począek polecam www.elektronika.priv.pl (dział dla początkujących - i nie tylko )Witam! Jakiś czas temu czytałem artykuł w chipie jak zbudować mikrofon, pozniej wpadł mi w ręke ost. numer elektroniki praktycznej i tak no nitce do kłębka wyszło, że zainteresuje się elektroniką :]
Pytanie brzmi: od czego zacząć? Na początek za cel stawiam sobie proste układy typu właśnie mikrofon, czy wykorzystanie silników krokowych, pozniej coś z programatorami itp...
Jakie książki bezwzględnie polecacie, lub inne miejsca gdzie można zacząć edukacje:]
Jetem kompletnym noobem w tej dziedzinie i nawet wybór lutownicy i podstawowych sprzeŧów do skonstruowania domowego laboratorium jest narazie dla mnie porblemem:]
Pozdrawiam.
Co do książek to jest ich cała masa, zalezy czy chcesz same podstawy czy jakies bardziej zaawansowane ? polecam wydawnictwo btc.
P.S. A do czego ten mikrofon ?
Re: Początek początków.
Jak juz sie zainteresujesz powazniej, to wyjdzie Ci, ze kolejnosc bedzie odwrotnaNa początek za cel stawiam sobie proste układy typu (...) wykorzystanie silników krokowych, pozniej coś z programatorami itp...
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Na początek polecam tą stronkę . Tam jest wszystko łopatologicznie wyjaśnione. Wiem, bo sam korzystam
I co jeszcze? Polecam zapoznanie się z tym . Tam na 99% znajdziesz odpowiedzi
I co jeszcze? Polecam zapoznanie się z tym . Tam na 99% znajdziesz odpowiedzi
Zgadzam się w 100%krasi napisał:
Na początek za cel stawiam sobie proste układy typu (...) wykorzystanie silników krokowych, pozniej coś z programatorami itp...
Jak juz sie zainteresujesz powazniej, to wyjdzie Ci, ze kolejnosc bedzie odwrotna Twisted Evil