Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKabel do mikrofonu
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Nigdzie nie mogę tego znaleźć, a jest mi to pilnie potrzebne...
Mam pytanie...
Który pin do czago służy w 3-pinowej wtyczce mikrofonowej
I czy montując kabel "wzmacniacz - mikrofon pojemnościowy" łaczyć obudowę metalowej wtyczki z którymś pinem
Mam pytanie...
Który pin do czago służy w 3-pinowej wtyczce mikrofonowej
I czy montując kabel "wzmacniacz - mikrofon pojemnościowy" łaczyć obudowę metalowej wtyczki z którymś pinem
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2006, o 20:11 przez Lucius, łącznie zmieniany 1 raz.
Senjin: czy Ty wogole umiesz czytac ?? a jesli tak, to czy kiedys udalo Ci sie zrozumiec co przeczytales?? tak ?? to przeczytaj jeszcze raz notke poprzedzajaca Twoja.
Lucius: sprobuj znalezc to TU (jak nie znajdziesz dokladnie takiego zlacza, powiedz ktore jest porobne).
Lucius: sprobuj znalezc to TU (jak nie znajdziesz dokladnie takiego zlacza, powiedz ktore jest porobne).
Pajączek dzięki za ten link, znalazłem tam kilka innych interesujących mnie informacji... Jednak tego czego aktualnie szukam tam nie ma...
Najbardziej podobnym wtykiem jest DIN5:
http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html
Wtyk mikrofonowy, którego szukam jest nieco większy i ma tylko 3 piny (nie mylić z DIN3)...
Najbardziej podobnym wtykiem jest DIN5:
http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html
Wtyk mikrofonowy, którego szukam jest nieco większy i ma tylko 3 piny (nie mylić z DIN3)...
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
sorry za niedokładną odpowiedź. chodziło mi o to, że 1 to masa, a 2 i 3 odpowiadają sygnałowi (symetrycznemu).
w mikrofonie pojemnościowym podawane jest również zasilanie. jeśli sygnał jest symetryczny, to schemat jest taki, jak np. TU (obrazki "powering").
w przypadu sygnału niesymetrycznego pewnie musisz porównać schemat od bat42 i zamienić jack na cannon...
edit: chociaż ten schemat od bat42 jest bez sensu - tzn. pewnie działa z kartą muzyczną, ale normalnie mikrofony pojemnościowe potrzebują zasilania fantomowego, którego - przynajmniej standardowo - karty muzyczne nie podają - podają za to jakieś inne zasilanie, które jest też do czegoś potrzebne mikrofonom dynamicznym (nie wiem do czego ). w każdym razie upewnij się z jakim przypadkiem masz do czynienia i do czego go będziesz podłączał
w mikrofonie pojemnościowym podawane jest również zasilanie. jeśli sygnał jest symetryczny, to schemat jest taki, jak np. TU (obrazki "powering").
w przypadu sygnału niesymetrycznego pewnie musisz porównać schemat od bat42 i zamienić jack na cannon...
edit: chociaż ten schemat od bat42 jest bez sensu - tzn. pewnie działa z kartą muzyczną, ale normalnie mikrofony pojemnościowe potrzebują zasilania fantomowego, którego - przynajmniej standardowo - karty muzyczne nie podają - podają za to jakieś inne zasilanie, które jest też do czegoś potrzebne mikrofonom dynamicznym (nie wiem do czego ). w każdym razie upewnij się z jakim przypadkiem masz do czynienia i do czego go będziesz podłączał