Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z routerem Planet ADE-4000

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:
Problem z routerem Planet ADE-4000

Postautor: end » 17 mar 2006, o 10:47

Witam, problem polega na tym, że nie mogę wejsc do routera przez przedlądarkę 10.0.0.2.
Puszczałem pingi i nic... brak reakcji.
Sprawa jest o tylke dziwna, bo dostałem ten router od znajomego który twierdzi, że wszytsko działa.
No i teraz będzie tak, że to ja go ubiłem...

Router podłączyłem przez wtyki RJ, połączenie lokalne jest i niby jako switch działa.
Świeci się tylko pomarańczowa dioda READY i zielona od STWICH (że coś jest podłączone)
Podłączam wtyczkę TP do gniazga ADSL RJ11 i dioda zielona nie świeci.
Zrobiłem reset ( mały microswitch z tyłu obudowy) i niestety on też nic nie dał.
Podłączyłem router pod USB i wyskakuje komunikat , że system Windows nie może rozpoznac urządzenia.
Gdy ustawię alby automatycznie uzyskał IP to wyskakuje komunikat, że połączenie ma ograniczenia lub brak łaczności.
Miał ktoś może już taki problem ?
Szukałem po googlu i znalazłem kilka podobnych przypadków z tym routerem, czyli coś z nimi chyba nie tak jest.
Podobno router działal do ostatniej chwili a u mnie po podłączeniu już nie.
Załączniki
router2.JPG
router2.JPG (20.6KiB)Przejrzano 987 razy
router.PNG
router.PNG (6.89KiB)Przejrzano 987 razy

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 20 mar 2006, o 19:32

Obrazek przedewszystkim to jak masz router powinienes znac jego :arrow: adresy a kazdy nawet w takiej samej obudowie a innego producenta stosuje inne :idea: zeby ustawic Twoj za pomoca IE musisz wpisac 192.168.1.1 . Samo nacisniecie reseta nic :no: da bo to sie robi w okreslonym czasie i porze dlatego polecam studiowanie instrukcji na CD ktory powinienes miec razem z nim. Wcale nie musisz instalowac soft do USB bo wystarczy siec by go ustawic Obrazek

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 mar 2006, o 00:03

Witam, router był używany i sprzedawca powiedział mi, że do routera wchodzi się przez 10.0.0.2 - poźniej login i hasło.
Dzisiaj dostałem e-maila z serwisu Planet:
Niestety musi Pan oddać urządzenie do serwisu tam gdzie zostało
zakupione, musi zostać wgrane na nowo oprogramowanie w trybie serwisowym.
Dzięki za chęć pomocy :)

Wróć do „Elektronika - tematy dowolne”