Witam mam prosbe,prosze napiszczie jak zrobic przedluzacz 10m do suchawk zintegrowanych z mikrofonem(takich za 15zyli na allegro) Do tego celu pan w elektronicznym sprzedal mi 2 minijacki 3.5mm stereo i 2 gniazda donich oraz 10m przewodu 2xRCA powedzal ze bedzie dobrze,a ztego co sie juz dowedzalem to dal mi zly przewod ,bo powinien mi dac 4xRca zeby byly 2 kanaly i ekran w kazdej zyle , a nie tak jak w tym 2xRCA kanal i ekran w kazdej zyle.Ale coz wprowadzil w blad .Nie chce juz dokupowac drugich 10m 2xRca, zeby miec prawdziwe stereo(wystarczy ze bede slyszal w 2ch sluchawkach rozmowce a on mnie).Chce sobie zrobic z tych 10m 2xRCA ktore mam.Jak to polutowac ,zeby dzialalopoprawnie .W zalaczniku jest rysunek na ktorym prosilbym zebyscie mi zaznaczyli,ktory kanal i ktora mase do czego przylutowac( i odeslali na amicco@o2.pl),bo jestem w tym zielony nie co,ale zamast kupic gotowy na allegro pomyslalem ze zrobie go sam.Polutowalem juz raz nie powiem jak (o: ale dzialaly tylko sluchawki a mikrofon nie ???Wyczytalem tez gdzies ze jak nawet uda mi sie to poprawnie polutowac(oczywiscie dzieki waszej pomocy)to mikrofon tak moze nie dzialc,zbierac tak jak sie nalezy,bo moze byc zaslaby(moga wystapic jakiez zaklocenia,i kabel musi byc lepszej jakosci)???Ale skoro sprzedaja przedluzacze 10 i 15m ,to chyba powinno zadzialc.Czy moze musze kupic jakie lepsze,drozsze sluchawki z mikrofonem,zeby zadzalaly na takim 10m przedluzaczu?Gadam duzo na sky a wyro mam 10m od Pc (o:Ale jesli sadzicie,ze mikrofonu nie bedzie slychac na 10m,to trudno przetne kabel na pol,byle bylo slychac..!!
Pozdrawiam wszystkich Adminow i Forumowiczow.
Zgory dziekuje za pomoc. Maciej.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPrzedluzacz do sluchawek z mikrofonem ?Jak polutowac?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy